avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suportul cheltuielii unei reparatii la o coloana de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suportul cheltuielii unei reparatii la o coloana de apa comuna

Buna ziua
Am intampinat azi dimineata o problema si anume coloana de apa calda care trece pe la mine prin baie sa fisurat , coloanele de apa sunt neschimbate de cand sa construit blocul app de peste 38 - 40 ani.
Chiar daca aceasta teava trece pe la mine , alimenteaza de la parter pana la et 4 cu apa calda deci am inteles ca se numeste coloana comuna.
Bun.
As dorii sa stiu exact cine suporta cheltuielile pentru schimbarea coloanei de apa calda ?
Unii imi spun ca ce trece pe la mine prin casa suport ,altii din contra ca este o cheltuiala comuna si se plateste de catre asociatie in intregime, urmand a fi repartizata catre toti proprietarii pe cota parte.

Va rog frumos daca exista vreo lege cu privire la aceasta problema sa ma indrumati, un link ceva.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Monicamonix , utilizator 19:44, 18 Martie 2021
Conducta de apa calda care furnizeaza apa pentru toti locatarii este parte comuna si inlocuirea se face de catre asociatie.
Toate tevile din subsol si pana la ultimul etaj sunt parti comune,toate tevile din coloana comuna (cea verticala) spre apartamente sunt ale apartamentului.
Probabil ati vrut sa spuneti ca toate tevile verticale sunt comune, iar "orizontalele" sunt ale fiecaruiui proprietar in casa caruia se gasesc...
Verticalele se repara de catre asociatie si costurile sunt suportate de toti proprietarii. Orizontalele se repara de catre proprietarul respectiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2012
elga50, moderator
Da, scuze am uitat o virgula din viteza, verticala este parte comuna si este suportata de toti proprietarii pe cota-parte indiviza, iar cele pe orizontala sunt suportate de catre proprietarul unde este defectiunea. Scuze!
sa zicem ca sint 8 coloane intr-un bloc (40 de apartamente)
cheltuielile revin celor 5 apartamente de pe o coloana comuna
sau se impart la 40 ?

Alte discuții în legătură

Teava sparta Iael Iael Buna ziua, In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol. Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Inlocuire coloane de apa si scurgeri, care deservesc doar o parte din apartamentele unui imobil sorinstanciu sorinstanciu Buna ziua! Conducerea asociatiei noastre se confrunta cu urmatoarea problema: proprietarul unui apartament dintr-un imobil solicita schimbarea tevilor ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)