avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune paza
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune paza

Buna ziua, am si eu o nelamurire,in orasul de unde sunt este un mall, iar de cate ori merg acolo,paznicii se agita,vin dupa mine,ma urmaresc,au zis la fiecare magazin ca eu fur si sa fie cu ochii in patru. Tin sa va zic ca eu nu am furat niciodata din acel acel mall, am fost cu cativa baieti care ei intradevar au furat.dar nu am mai mers cu ei,si paza tot continua sa faca aceste lucruri,iar acuma cand merg intr-un magazin,si angajati vin cate 2-3 dupa mine.Ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: dumutaadrian , utilizator 10:46, 27 Mai 2012
Ce ati facut si pana acum,nu comiteti fapte penale si nimeni nu va face nimic.Paznicii isi fac doar datoria,nu este vina lor ca persoane din anturajul dvs. comit furturi din acel magazin.

Tin sa va zic ca eu nu am furat niciodata din acel acel mall,


Ar fi suficient daca agentii de paza ar avea cunostinta de faptul ca ti furat dintr-un alt mall, pentru a fi vigilenti. De asemenea , si faptul ca altadata ati mers insotit de ,,niste baieti,, care au furat de acolo.
Parerea mea este ca nu puteti face nimic, acestia isi fac datoria. Daca va deranjeaza atat de tare, schimbati mall-ul de unde va faceti cumparaturile .
Uneori chiar si clientii care nu sunt suspectati de nimic sunt urmariti printre rafturi, prin magazine, de parca ar fi venit la furat. Nu neg faptul ca este deranjant, dar nici nu ne putem impotrivi regulamentului pe care ei l-au creat.

1) Este datoria lor sa supravegheze,asta e meseria lor.
2) Daca sunteti cinstit in cea ce spuneti,ca nu ati furat si nu furati,nu aveti decat sa va plimbati la cumparaturi prin acel mall si paznicii dupa dvs pana ii veti plictisi si pana se vor convinge si ei ca nu sunteti un hot.
3) Ma mira faptul de ce se tine paza dupa dvs,chiar daca va considera un hot,ar putea sa va verifice la iesirea din mall.

Pe ce baza sa faca verificarea unei persoane daca nu exista niciun indiciu ca s-ar fi comis vreo infractiune?
Agentii de paza nu au dreptul sa verifice o persoana, ci doar organele de politie, in cazuri justificate.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Atributiile personalului de paza sunt stipulate in art. 48 din Legea 333/2003 - Paza obiectivelor:

d) să oprească şi să legitimeze persoanele despre care există date sau indicii că au săvârşit infracţiuni sau alte fapte ilicite în obiectivul păzit, pe cele care încalcă normele interne stabilite prin regulamentele proprii, iar în cazul infracţiunilor flagrante, să oprească şi să predea poliţiei pe făptuitor, bunurile sau valorile care fac obiectul infracţiunii sau al altor fapte ilicite, luând măsuri pentru conservarea ori paza lor, întocmind totodată un proces-verbal pentru luarea acestor măsuri;

Agentii din magazinul despre care spuneti nici macar nu v-au legitimat, simplu fapt ca se plimba dupa dvs. din pacate nu va indreptateste sa faceti reclamatie.
Daca v-ar cere sa va legitimati iar dvs. nu ati facut absolut nimic de natura sa le starneasca suspiciunile, ati putea sa ii reclamati fie conducerii magazinului, fie ANPC, pentru ca nu ar putea sa-si justifice actiunea. Simpla plimbare in spatele dvs. nu e sanctionabila.

Alte discuții în legătură

Abuzul agentilor de paza din magazine - perchezitia corporala daciandax daciandax Buna ziua, Activitatea mea profesionala se desfasoara preponderent pe laptop motiv pentru care sunt nevoit sa il port in permanenta la mine, intr-un rucsac. ... (vezi toată discuția)
Furt Lady_in_red Lady_in_red Am facut cumparaturile la Auchan Constanta si m am dus si la raionul de make up....m am uitat ce noutati au aparut....mi am ales 2 produse si am continuat ... (vezi toată discuția)
Verificare rucsac mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Vad ca in anumite supermarket-uri din Romania exista o practica care nu mi se pare a fi cu totul legala. Sa zicem ca intri in supermarket, ... (vezi toată discuția)