avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Marturie mincinoasa avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Marturie mincinoasa avocat

care este sanctiunea pt un avocat care depune p marturie mincinoasa ? conform regulamentului barourilor
Regulamentul Baroului nu reglementeaza marturia mincinoasa , ci codul penal.lDaca un avocat a dat o declaratie mincinoasa fiind ascultat ca martor , va raspunde potrivit codului penal.
inteleg ca daca il reclam la barou e egal cu zero si singura masura e plangere penala

catre? parchet?
Detaliati situatia pt a vedea daca este vorba despre marturie mincinoasa.
individul a facut afirmatii false despre o situatie ex: s-a intalnit cu x de n ori (s-au intalnit o data) , a vazut pe x si y plecand intr-o directie necunoscuta , y s-a intalnit cu x in prezenta av. mincinos , y a plecat cu av , fiind singura data cand s-a intalnit , av. mincinos afirma ca y a zis una alta (fals).
da dar aceste lucruri va trebui probate in instanta si apoi dupa o condamnare definitiva se pot lua si masuri in barou

Alte discuții în legătură

Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)
Cod penal 2009 zxz19 zxz19 Buna ziua cand a intrat in vigoare Codul penal modificat in 2009? ( ma intereseaza de cand se aplica prevederile art 272- Influentarea ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals BlooM BlooM As avea o intrebare, intr-un anume caz real. Eu lucrez la o firma de curierat, si avem clienti numeroase firme; si nu am avut probleme pana acuma. Totusi; la ... (vezi toată discuția)