avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu am fost citat la ICCJ intr-un recurs cu statul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu am fost citat la ICCJ intr-un recurs cu statul

In data de 04.05.2012, am avut recurs la ICCJ, Sectia Contencios Administrativ, dar nici eu si nici avocatul meu nu am primit citatie pentru a ma apara conform celor legale. Am aflat de data procesului si de decizia luata de la un coleg. Ce mai pot face la ora actuala, fiindca avocatul mi-a spus ca nu mai avem ce sa facem.? Traim in Romania si asta ne umple tot timpul???
Un sfat dupa mine in functie de decizia ICCJ as ataca hotarirea pe motiv ca nu ati avut cunostiinta de termen Daca insa d-voastra sau avocatul ati omis sa va prezentati avind cunostiinta de termen nu aveti nicio sansa Cu toate ca puteati sa va informati sa aveti cunostiinta de termen Cine a depus actiunea la ICCJ acela stia de termen
pai cpp spune ca avand la cunostinta prima zi de infatisare se prezuma ca le cunoasteti si pe celelalte. av dvs avea obligatia sa se informeze cand se va judeca recursul. instanta v-a trimis prima citatie la fond.
Stimat forumist,

În privința unor probleme legate de citare, puteți face, în principiu, o contestație în anulare, dacă văaflați în următoarea situație, reglementată de Codul de procedură civilă:

Art. 317
Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare, pentru motivele aratate mai jos, numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:
1. cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;


Cu stimă.
inainte de orice, mergeti la arhiva sectiei contencios a ICCJ, cereti dosarul, verificati in dosar ce citatii au fost emise, cine a semnat de primire si la ce data dupa stampila postei;
astfel va veti lamuri daca a fost sau nu o neregula cu citarea;
daca da, contestatie in anulare art.317 mesajul anterior
daca nu sinteti din Bucuresti, avocatul ar trebui sa se ocupe ;
aveti si posibilitatea de a va adresa in scris catre ICCJ cu solicitare informatii
baietzika a scris:
pai cpp spune ca...
.......................................
instanta v-a trimis prima citatie la fond.

Codul de procedura penala nu are legatura cu prezenta discutie iar faptul ca partea a fost citata la fond nu inseamna ca nu va mai fi citata in calea de atac a recursului.

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare cristeo cristeo Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)
Contestatie la iccj ContSters280210 ContSters280210 In ce situatii se pot face contestatii la ICCJ ? (vezi toată discuția)