avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere abuziva a contractului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere abuziva a contractului

Buna ziua. In 2010, in calitate de pfa (servicii IT) am avut contract de colaborare cu o firma. Dupa cateva luni am avut un mic conflict cu seful si mi s-a reziliat contractul. Conflictul a fost pornit de dansul, pentru un lucru marunt, care nu avea legatura cu serviciul.
A doua zi am primit o notificare ca mi s-a reziliat contractul si nu mi se vor deconta ultimele facturi de servicii. Rezilierea s-a facut fara respectarea prevederilor referitoare la notificarea de reziliere transmisa cu 30 de zile inainte. De asemenea, ei au reziliat contractul savarsind o greseala, au invocat pentru reziliere un articol gresit din contract (articolul invocat se referea la modul in care ei vor face platile).
Pot acum sa deschid proces pentru rezilierea abuziva a contractului (am si ramas cu 2 facturi neplatite)?
Eram pfa cu impozit la norma pe venit.
Din pacate in 2011 mi-am inchis pfa-ul. Pot recupera acei bani pe persoana fizica?
Prescriptia inca nu a survenit.

Alte discuții în legătură

Incetare contract prestari servicii marzin marzin Buna ziua, Am incheiat in septembrie 2005 un contract de prestari servici cu un provider de internet, obiectul contractului constituindu-l \"asigurarea de ... (vezi toată discuția)
Factura aferenta contract prestari servicii neachitata din 2009 htdwoodtrade htdwoodtrade Buna seara. In 2009 am avut un contract de prestari servicii cu o firma. In contract era precizat ca rezilierea se face prin notificare, iar rezilierea se va ... (vezi toată discuția)
Abonament orange elkecri elkecri Buna ziua, Am avut un pfa pe profesii liberale si abonament la orange pe cabinet.Am inchis pfa-ul si am cerut rezilierea contractului cu trecerea pe cartel ... (vezi toată discuția)