avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum pot sa aflu cine este proprietarul unui teren ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum pot sa aflu cine este proprietarul unui teren extravilan

Buna ziua!

Ma intereseaza sa stiu care este procedura pentru a putea afla numele unui proprietar de teren extravilan, in conditiile in care pentru identificarea terenului dispun de coordonatele geografice. Mai mult, stiti cumva daca se poate sa obtin aceste date in format electronic, in conditiile in care firma pentru care lucrez se afla in Portugalia.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 09:55, 27 Mai 2012
In primul rand puteti la OCPI, si in al doilea rand se poate si la primaria de care apartine terenul respectiv (depinde si functionarii de la primarie).

Cred ca la OCPI puteti solicita sa primiti informatiile dorite si pe e-mail, dar cu siguranta va trb sa va deplasati la ei pt a depune cererea pt eliberarea informatiilor.

Cu stima.
In cazul in care in zona unde se afla terenul exista Carte funciara, iar terenul este intabulat, de la Oficiul de cadastru şi publicitate imobilara puteti afla cine este proprietar. Aveti insa nevoie de numarul cartii funciare in care este inscris, precum si de nr. cadastral al terenului.
Se poate elibera un extras de carte funciara si prin posta, va trebui insa sa sunati si sa verificati exact.
Multumesc pentru raspunsuri! Imi sunt de mare folos.

Mai am o nelamurire: singura informatie pe care o detin despre acest teren sunt coordonatele geografice (latitudine si longitudine). Cum pot sa aflu numarul cartii funciare pe baza lor? Sau ce ar trebui sa fac in aceste conditii?
Mergeti la primarie si rugati sa va ajute (arhitectul primariei sau o alta persoana), si cu siguranta aflati si cine este propietarul.

Daca doriti totusi doriti sa trimiteti o dovada si in Portugalia, at mergeti la OPCI.

Cu stima.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
Flavius1984, utilizator
Singura problema este ca momentan si eu sunt in Portugalia si vreau sa incep demersurile de aici. Speram ca se pot primi aceste informatii electronic...

Alte discuții în legătură

Intrebare urgenta cadastru! am facut cadastrul unui teren + casa ... danutza33 danutza33 Intrebare urgenta cadastru! Am facut cadastrul unui teren + casa acum vreo 20 ani ca urmare a succesiunii dupa decesul unuia dintre parinti. Nu aveam ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot afla vecinii? catalinpopa catalinpopa o un teren si is vrea sa mai cumpar o bugata din a vecinului meu si as vrea sa aflu cine este ca sa il pot contacta, cum pot afla care imi sunt vecinii? (vezi toată discuția)