avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea succesiunii

Bunikul meu a murit acum 4 ani si impreuna cu bunika mea au un apartament, bunika fiind in viata vrea sa dezbata mostenirea deoarece bunikul meu are o fata din alta casatorie.a luat legatura cu fata lui a fost de acord , a fost la notar a platit taxele pt dezbaterea succesiunii si cand notarul a inmant actele pt a fi semnanate, fata bunikului (inculta si cu chef de scandal) a ajuns cu cititul la o rubrika unde scria ca : ...1/2 adika 400 mil este partea bunicului din care ea are 1/2 din partea lui....ea a crezut ca bunika mea a fcaut evaluare la apartament si ca valoreaza 400 mil ....dobitoaca, si a srait ca arsa ca nu va semna actele si a iesit facand galagie de la notar de aramas lumea cu gura cascata pe acolo, si nici nu a mai stat sa-i explice notarul despre ce este vorba.....deci a lasat-o pe bunik cu ochii in soare.pt ca bunik este batrana are probleme cu vederea , stat la etajul 4 ji vrea sa dezbata mostenirea si sa-si cumpere undeva la un etaj inferior si mai aproape de fetele ei pt a avea grija de ea....si deci daca fata bunukului a plekt si nu au mai finalizat actele, bunik ce peoate face?o poate da in judecata pt ca nu a vrut sa fie de acord le dezbaterea succesiunii??si in plus la inmormanatare, cheltuileli de spitalizare altele cu bunikul ea nu a aparticipat cu numik...
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 07:26, 31 Mai 2012
Fata respectiva a semnat vreun document, orice? A semnat vreo declaratie de acceptare?

Daca nu, atunci recomand ca bunica sa deschida o actiune in instanta si sa solicite ca fata sa fie declarata straina de succesiune. Asa pierde orice drept asupra mostenirii
Din pacate problema se va rezolva numai in instanta.Notarul va emite o incheiere prin care va suspenda procedura si va indruma partile la instanta.
nu a semnat nimic,...
Atunci deschideti o actiune in instanta si declarati-o straina de succesiune. Asa, tot imobilul va reveni bunicii.
Cu tot respectul, eu nefiind de specialitate:
E problematic sa fie declarata straina de succesiune, de unde stim ca nu a acceptat tacit? Si nici corect nu e, ea fiind mostenitopare indreptatita, rezervatara, are dreptul la partea ei, chiar daca e "inculta si cu chef de scandal" sau mai stiu eu cum.

"Bunika" nu va primi tot apartamentul, chiar si in aceste conditii de inlaturare a fetei, bunica avand si ea "fetele ei" cu care intra in concurenta la succesiune (daca sunt facute cu bunicul - cu siguranta exista si pe partea asta urmasi altfel andu86 nu ar fi existat)

N-am prea inteles cotele stabilite de notar, dar e bine sa stie andu86 ca sotul supravietuitor (bunika) ia un sfert iar copiii bunicului, la un loc, 3/4. Aceste trei sferturi si le impart in mod egal.
Intr-adevar, doar dezbaterea succesiunii in instanta este solutia, dar as zice fara instrainarea fetei bunicului.

E doar o parere, recomand si o consultatie a unui specialist.

Alte discuții în legătură

Succesiune labuta labuta Ce inseamna aceeptare sau renuntare succesiune in termen de 6 luni?Ce se intampla daca nu fac acesta aceptare?Mai pot participa la succesiune? (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte averea bunicii mele monicanilas monicanilas Buna ziua! Am si eu nevoie de un sfat referitor la mostenirea bunicii mele. Lucrurile stau in felul urmator. Bunicul meu a fost casatorit cu o femeie cu care ... (vezi toată discuția)