avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită daune financiare
Discuție deschisă în Executare silită

daune financiare

asi dori sa stiu ,daca cineva ar fi amabil sa ma lamureasca,in cit timp pot intenta proces unui domn executor care voit sau nu ,mi-a pricinuit o dauna materiala datorita faptului ca la solicitarea mea de a-mi face o exec. silita,acesta nu a cerut incuviintarea dela judecatoria de unde apartine debitorul si a solicitat-o dela alta judecatorie. ulterior a solicitat si o a doua incuviintare de unde trebuie ,insa a fost tardiv intrucit debitorul a facut contestatie la executare pe care a cistigat-o atit la fond cit si la recurs. asa ca nu-mi ramine decit sa solicit ca dl. exec. sa-mi returneze dauna provocata si aceasta prin intentarea unui proces. Cumva daca nu solicit timp de trei ani aceasta dauna- se poate prescrie? ma gindesc ca eu sa astept sa vad daca debitorul solicita returnarea sumei ,(care era obligat a o da benevol si nu a facut-o, asteptind prescrierea) Sint intr-o dilema nestiind cum sa procedez.In aceasta situatie sint si alte persoane. Multumesc mult pentru ajutorul pe care ni-l dati cu aceste lamuriri.

Alte discuții în legătură

acte executare silita anulate monatedys monatedys in urma unei hot. definitive si irevocabile, s-a apelat la executorul jud. care a intocmit actele de executare. insa a solicitat Incuviintarea ptr. exec. ... (vezi toată discuția)
Intoarcere executare simona simona  simona simona asi dori sa stiu daca in cazul unei instirutii de stat,care nu a respectat o hotarire judec. in urma careia urma sa restituie benevol o creanta,si din rea ... (vezi toată discuția)
Executare silita monatedys monatedys permiteti-mi sa fac o intrebare referitoare la o exec.silita asupra unui titlu exec.definitiv si irevocabil,dar care nu s-a pus in aplicare de catre AVAS ... (vezi toată discuția)