avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Utilizarea sprayului paralizant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Utilizarea sprayului paralizant

Bună ziua,

Sunt o biciclistă care s-a săturat să fie agresată verbal pe stradă, zi de zi. În aceeaşi situaţie sunt sute de alte bicicliste, doar pentru că sunt femei. Am fost sfătuită să cumpăr un spray paralizant şi, atunci când agresiunea se manifestă prin înjurături sau mai rău, să îl folosesc. ªtiu că sprayul acesta poate fi folosit doar pentru autoapărare. Nu ştiu, însă, dacă agresiunea verbală poate fi considerată motiv pentru a apela la instrumente de autoapărare. Am citit răspunsurile date pe forum unor întrebări despre agresiune verbală şi calomnie şi am aflat că dosarele nu au greutate în instanţă, dar cu siguranţă răspunsul meu ar avea. Nu aş vrea să-mi fac nici un fel de dreptate şi, astfel, să ajung să am eu probleme cu legea. Pot folosi un spray paralizant în aceste situaţii?

Mulţumesc,
Raluca D.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:28, 2 Iunie 2012
Doar pentru înjurături sau jigniri nu puteţi folosi spray-ul . Doar pentru fapte care v-ar pune în pericol şi în scop de autoapărare.
Chiar daca va sunt adresate cuvinte jignitoare sau injurioase , , chiar daca este vorba despre "marlanie" , riposta dvs cu spray paralizant sau iritant-lacrimogen nu poate fi justificata legal .
Eu cred ca ignorarea unor astfel de persoane este cea mai buna solutie.
Pe prost si pe "marlan" cel mai tare il deranjeaza indiferenta , deci si aceasta poate fi o "pedeapsa"
Eu spun sa-l folositi, sa puneti jos "manelistul" si apoi sa plecati repede de acolo.O prietena a fost agasata pe strada intr-o seara de o persoana prin diverse cuvinte jignitoare, a raspuns si a fost lovita.Apoi a folosit spray-ul, agresorul a fost orbit, apoi lovit de nervi si frica, iar apoi fata a disparut.Si gata.Nu mai are ce sa faca acel cocalar.
@bighy, nu mi se pare o idee prea inţeleaptă. Siţi şi dvs. că există anumite persoane care sunt de părere că femeile nu au ce să caute în trafic, fie ele în automobil ori pe bicicletă. Aceste persoane vor găsi mereu ceva de comentat, ceva de jignit , iar doamnele ar trebui sa înveţe să ignore asemenea răutăţi, că altfel , nu le-ar ajunge spray-ul , la câte vor mai auzi.
Folosirea acestei ,,arme ,, se impune doar în caz de pericol , pentru a nu avea probleme. Chiar nu trebuie să se joace nimeni cu aşa ceva . Nu ştiu dacă aţi auzit recent, la ştiri că o elevă a scos un asemenea spray , în clasă, în timpul unui curs, şi a pulverizat, în urma unei neînţelegeri cu un coleg, ajungând astfel la spital vreo 10-15 colegi de clasă.
Deci, colocvial vorbind, oricum aş lua-o, trebuie să tac şi să înghit.

Alte discuții în legătură

Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)
Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
Va salut , am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra in caz de ... user_99 user_99 va salut , am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra in caz de autoaparare cu spray lacrimogen intr o sala de asteptare sa presupun ca la o spalatorie si a ... (vezi toată discuția)