avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupe de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupe de munca

Mama a lucrat 35 de ani ca laborant panificatie. La inscrierea in grupa a 2-a de munca nu a fost inclusa pe lista desi inginerii si alte categorii au fost. Acum ar dori sa iasa la pensie iar grupa ar ajuta-o sa iasa de drept. Cei de la fabrica spun ca nu tine de ei. Ce se poate face sa se remedieze aceasta greseala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 4 Ianuarie 2009
Cererile prin care persoanele interesate solicită eliberarea adeverinţelor prin care se atestă faptul că în anumite perioade anterioare datei de 1 aprilie 2001 şi–au desfăşurat activitatea în locuri de muncă încadrate în grupele I şi/sau a II–a de muncă se depun la angajatori sau la deţinătorii arhivelor acestora, după caz.

Trebuie sa depuna o cerere, in acest sens, la angajator... acesta este in masura sa elibereze o astfel de adeverinta.
Problema este ca atunci cind s-au facut incadrarile in grupe de munca s-au omis a se include pe liste si laborantele desi au dreptul. Conducerea actuala spune ca e vina conducerii de atunci ca nu au fost incluse si ele. Cum se poate acum face aceasta includere??
Daca la acea vreme nu au fost incluse, asta inseamna ca pentru acesti salariati nu s-a platit contributia la CAS corespunzatoare. Acum nu se mai poate face nimic! Practic, mama dvs. a lucrat incadrata fiind la conditii normale - gr. a III-a de munca.
Puteti sa va adresati Ministerului Muncii
S-a facut scrisoare la Ministerul Muncii care a trimis-o la Casa Nationala de Pensii si care a spus ca e de competenta unitatii. Intrebare. Se poate da fabrica in judecata ca a omis includerea acestor persoane si sa-i oblioge instanta sa plateasca CAS-ul din urma???

Alte discuții în legătură

Adeverinta grupa a 2 a de munca ,anterior 2001 pt. dosar pensie artemita artemita adeverinta este intocmita potrivit modelului prevazut la Anexa 14 din H. G. nr 257/2011 ,art.126 (1) pe baza pontajelor lunare . Casa de pensii nu o ... (vezi toată discuția)
Grupa 2 pensionare floricernat floricernat Buna ziua, Tatal meu a lucrat in perioada dinainte de 1989 cca 15 ani la o fabrica de mobila din Alexandria Teleorman, incadrat ca tamplar, functie pentru ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa de munca MariaPop24 MariaPop24 Buna ziua, m-am angajat de curand la o societate care a preluat arhivele unei vechi intreprinderi de plante si cereale. Desi nu mi s-a specificat la ... (vezi toată discuția)