avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme la scoala pt copilul infiat; solutii ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme la scoala pt copilul infiat; solutii ?

speta: un minor, infiat, clasa XI, datorita propagandei ostile as zice a unui coleg de clasa, a fost invrajbit tot colectivul impotriva primului in sensul ca este ocolit si mereu i se aduce aminte de situatia in care se afla, desi acasa este ingrijit de parintii adoptivi si este foarte iubit constituind as spune, esenta vietii acestora. Prejudiciile sunt de ordin moral si psihic chiar daca minorul cunoaste situatia sa. Este foarte abatut in ultima vreme si chiar a ajuns sa-si dispretuiasca intr-un fel parintii adoptivi spunandu-le mereu ca va pleca de acasa...
intrebari: ce lege protejeaza astfel de cazuri, care sunt caile de atac, ce urmari ar putea avea o actiune in instanta? Alte detalii daca se poate... Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: anatuca , utilizator 17:39, 25 Iunie 2012
Subiectul este unul foarte sensibil. Din păcate, legal, nu vad soluţii pentru ca cei care manifestă o asemenea atitudine să fie traşi la răspundere. Atitudinea lor denotă o lipsă crasă de educaţie, de empatie, sunt copii care probabil au avut totul şi se cred mici Dumnezei.
Da, există prejudiciu moral, există traumă a copilului în cauză. Dacă înţeleg bine cel în cauză este în clasa a XI- a, sau mai mic? Dacă este liceean , ar trebui să fie sfătuit să mai aibă puţină răbdare, fiindcă va scăpa de acel colectiv curând. Dacă este mai mic, ar trebui mutat din acea clasă sau chiar din şcoală, pentru a avea parte de linişte. Normal ar fi ca profesorii să intervină şi să îi liniştească pe colegii celui în cauză, eventual să-i sancţioneze, să le scadă nota la purtare, etc. Psihologul şcolii să stea mai mult de vorbă cu elevii, să se implice mai mult în astfel de situaţii, şi să îl consilieze pe cel înfiat. Părinţii celor care îl jignesc pe coleg să fie invitaţi la o şedinţă, unde să li se aducă la cunoştinţă despre manifestările copiilor lor şi să le pună în vedere să stea de vorbă cu aceştia.
În instanţă, o acţiune cu acest obiect, ar fi greu de rezolvat. Poate că nu imposibil, dar poate că l-ar traumatiza şi mai mult pe copil, plimbări prin instanţă, timp, implementarea şi mai adând în conştiinţa copilului a faptului că este blamat de colegi pentru ceva de care nu este vinovat .
Sfătuiţi-l să nu-şi urască părinţii adoptivi.Aceştia merită doar laude pentru ca i-au oferit o familie , un nume , o casă şi nu în ultimul rând, iubirea şi preţuirea lor. Faptul că nişte copii răutăcioşi îi fac zile amare, pentru ceva ce nu ţine de alegerea lui , trebuie să-l înveţe câte ceva despre oameni, în general , şi să-l fortifice . Acei copii, cel mai probabil, şi ca adulţi în devenire, vor fi la fel. Explicaţi-i faptul că poate ei sunt invidioşi pe el, fiindcă poat învaţă mai bine, este mai deştept, mai fumos, că poat el are ceva ce ei nu au şi ştiu că nu pot avea niciodată.
ªtiu o fetiţă care a trecut cu bine peste acelaşi soi de răutăţi . ªi este posibil, dacă există oameni care sa-i fie aproape şi să-l înveţe cum să meargă mai departe .
Luati legatura cu dirigintele si daca nu se schimba nimic cu conducerea scolii ! Nu este normal ce se intampla ! O actiune in instanta este inutila ...
comunicarea este cea mai importanta in orice fel de relatie.parintii adoptivi ar trebui sa discute fff mult cu acest copil si sa-l faca sa inteleaga k tot ce conteaza este dragostea cu kre a fost si este crescut.nu conteaza cine te face ci cine te creste si mai ales cum te creste.prietenii lui apropiati ar trebui sa-i fie alaturi .dak ar fi fost crescut de parintii naturali dar nu arfi avut parte de dragoste,eduktie...etc.cum e mai bine sa cresti alaturi de parinti naturali dar sa nu ai parte de ceea ce inseamna familie (sa traiesti in certuri,in batai,alcool ) sau sa cresti alaturi de niste oameni kre ar face orice doar ca u sa fi fericit???in ziua de azi la cate tentatii sunt diferenta o face eduktia si dragostea primita in sanul familiei...naturale sau adoptive .


Daca situatia continua, cere-ti dirigintelui scaderea notei la purtare a colegilor elevului. Ecplicati-i elevului ca este deosebit si sa nu ii i-a in considerare ce spun colegii. Iar daca situatia continua aderesati-va trinunalului international de la Strasbourg pentru incalcarea drepturilor omuli. Luati legatura cu Salvatii Copiii si sigur sa va rezolva ceva.
Buna ziua. Cred ca mai intai trebuie sa va felicit pentru puterea si curajul de care ati dat dovada sa adoptati .Stiu ca unii ar spune ca nu este nimic deosebit , dar cred ca nu oricine isi poate lua angajamentul sa creasca , sa educe si cel mai important lucru sa IUBEASCA neconditionat un copil care a fost lipsit de sansa de a avea parinti naturali. Asa ca cel mai bine cred ca ar fi sa purtati o discutie de ,, oameni mari,, cu copilul dumneavoastra, prin care sa-i demonstrati ca va pasa. Ceea ce vreau sa va spun este ca poate ar trebui sa luati in considerare ca tanarul studios sa-si cunoasca parintii naturali. Este la varsta la care o poate face. Si nu pentru a face o comparatie ci pentru simplu motiv ca poate asa s-ar simti mai bine daca si-ar cunoaste originile. Oricum nu cred ca o instanta poate face ceva in acest sens. Nu-i judecati nici pe cei care nu inteleg trairile unui copil adoptat.Fiti la fel de mandri si demni .A-l muta din clasa sau din scoala este ca si cum ati fugi de un adevar care nu poate schimba opiniile celor neputinciosi. Va doresc numai bine si sper sa treceti cu bine peste aceste mici probleme cauzate de oameni care nu inteleg esenta vietii.

Alte discuții în legătură

Minor care refuză să meargă la școală și are probleme de comportament după ce a aflat că este adoptat: cum am putea rezolva situația? am ajuns la capătul răbdării și al înțelegerii adra62 adra62 Buna ziua. Ne confruntam cu urmatoarea problema: avem un copil pe care l-am adoptat in anul 2000 (a fost adus acasa direct din maternitate). Noi am dorit sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)
Dreptul persoanelor adoptate de a-ºi cunoaºte originile ºi propriul trecut Roland Mindrila Roland Mindrila Modificarile aduse legii adoptiei au stabilit ca părinţii care au adoptat un copil trebuie să îi spună acestuia de la vârste cât mai mici, cu sprijinul ... (vezi toată discuția)