avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli intretinere

As dori sa stiu, daca am centrala proprie si contorizare individuala apa rece, sigur pe banii mei toate, nu ar trebui reduse proportional si cheltuielile comune?
Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:14, 22 Iunie 2012
Cheltuielile comune nu scad, doar cele pe consumatori individuali pe apartament. Platiti cata apa rece consumati, la fel la gaze. Dar curatenia blocului, intretinerea liftului, salarii etc platiti incontinuare, necontand contorizarea.
Cheltuielile pe cota-parte indiviza nu au legatura cu imbunatatirile pe care fiecare proprietar le face in apartamentul detinut, chiar daca aveti centrala proprie, reparatia la coloanele de apa calda sau caldura tot trebuiesc suportate. Caldura pentru partile comune tot o suportati, proportional cu cota pe care o detineti.
Aspectul ca dvs ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat de incalzire cu care a fost imobilul prevazut din constructie ,faptul ca detineti contorizare individuala,nu are relevanta in raport de obligatiile de pati comune,pe care sunt obligati sa le achita si proprietarii care nici nu domiciliaza in imobil
Chiar daca detineti centrala proprie si contorizare individuala,dvs beneficiati de instalatia din apartament datorita instalatiei parte comuna din imobil
Chiar daca detineti contorizare individuala,dvs utilizati tot instalatia parte comuna de preluat apa menajera
Nu are legatura consumul individual si cheltuielile pe cota parte indiviza
Nu am fost suficient de clar, aveti dreptate si este normal ce spuneti. M-am gandit insa la faptul ca pentru apartamentul meu, nu mai intereseaza pe asociatie daca am sau nu am caldura, daca am sau nu am apa rece si daca aceasta are presiune.Si asta pentru ca am semnat contract direct cu furnizorul si asociatia a fost de acord! Atunci nu trebuie reduse unele cheltuieli ale asociatiei in raport cu apartamentul meu? Sa le numesc cheltuieli generale de exemplu. Practic, pentru apartamentul meu asociatia nu imi calculeaza decat curentul electric consumat pe scara. Si cred ca si aici gasesc o solutie, alimentand becul din fata usii direct din apartament, si am terminat cu totul cu asociatia.
Cititi va rog Legea 230/2007 Art. 3, in momentul in care ati stabilit sa locuit intr-un condominiu v-ati asumat anumite responsabilitati, sa stiti ca cei care stau la parter si la demisol platesc intretinerea si reparatia liftului chiar daca nu il folosesc niciodata.
Daca trebuie reparat acoperisul, va intereseaza sau nu?
Apartamentul dumneavoastra nu sta "in aer", atata timp cat locuiti intr-un condominiu sunteti dator sa achitati tot ceea ce se plateste pe cota-parte indiviza.

Alte discuții în legătură

Centrala de bloc vs centrala de apartament / apometre maghy78 maghy78 locuiesc intr-un bloc dat in folosinta in 2008 cu centrala proprie. din cauza cheltuielilor prea mari cu intretinerea acesteia m-am hotarat sa imi montez ... (vezi toată discuția)
Referitor la plata ascensorului de catre locatarii de la parter manuela_s manuela_s daca locuiesc la perter trebuie sa platesc si ascensorul si service-ul acestuia in cazul in care nu-l folosesc?(sa nu mai spun ca usa liftului e lipita de usa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari tutuianugheorge tutuianugheorge Blocul in care locuiesc, este cu 4 nivele, 5 scari, a-si dori sa stiu cum hotaraste Adunarea Genereala a Proprietarilor o problema pentru fiecare scara in ... (vezi toată discuția)