avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Proprietar teren neintabulat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Proprietar teren neintabulat

Buna seara!

M-ar interesa sa stiu care e procedura pentru a afla cine este proprietarul unui teren neintabulat, sau daca ati putea sa ma redirectionati catre o lege pe care sa o pot citi cu privire la acest aspect, mi-ar fi de mare folos.

Multumesc!

O seara frumoasa,
Madalina
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 13:07, 11 Iulie 2012
Art 41 din L nr 7/1996 republicata
Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuiesc registrul cadastral de publicitate imobiliara
Terenul nefiind întabulat, nu este înregistrat în C.F deci nu veţi găsi nimic cu privire la acest teren- Legea 7-1996, este legea cadastrului şi publicităţii imobiliare(legea mai sus amintită) dar pentru a vă folosi de ea, terenul respectiv trebuia să fie întabulat.
Singura posibilitate de a afla proprietarul acelui teren sunt vecinii.
Multumesc pentru raspunsuri!
@MadalinaDenisa

Buna dimineata! Depinde din ce zona a tarii sunteti ...!!!! Daca terenul e in zona Ardealului sau a Banatului lucrurile sunt ok. Adica exista sigur o coala colectiva si de acolo puteti stabili cine e proprietarul initial. Orice primarie va poate da relatii - daca e "cumsecade" sau aveti o cunostinta sau efectiv faceti o cerere. Obligatoriu pe acel teren se plateste impozit, deci este in evidenta primariei, are un rol si puteti afla - chiar daca nu este intabulat - cine e beneficiarul titlului de proprietate. Nu conteaza cine-l utilizeaza pentru ca s-ar putea sa fie 1000 de mostenitori ..... si atunci lucrurile se complica. Eu zic ca primaria va poate ajuta. O zi buna ... si succes!!!!

[Rugaminte moderator: nu mai citati mesajele carora le raspundeti decat daca va referiti numai o parte din ele si/sau daca nu sunt pe aceeasi pagina de discutii (pct. 2.6. din Regulament). Multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
Ares-3, moderator
Pamanturile sunt in Dobrogea si Banat. Am sa incerc sa ma adresez primariilor, desi stiu ca lucrurile se vor complica cu siguranta.

Multumesc mult pentru indiciu, imi este folositor!

O zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Se poate face cadastru la casa fara acte doar cu chitanta? Cristina crup Cristina crup Buna ziua am si eu o intrebare avem o casa care am renovato aveam o camera o bucatarie si o baie leam renovat si leam mai marit .am primit amenda de la ... (vezi toată discuția)
nu resusesc ca intabulez casa si terenul pe care le detin eva23 eva23 Am cumparat in anul 1992 o casa cu teren de la soacra mea care a murit ulterior Aceasta a mostenit casa si terenul de la mama sa cind a decedat dar nu a ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul statului luddivic luddivic Am urmatoarea situatie .Locuiesc la tara si detin o casa care e construita pe terenul statului .Am fost Mi-am scos identificare teren, apoi am fost la un ... (vezi toată discuția)