avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident si cercetare penala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident si cercetare penala

Buna ziua!Pe data de 28.12.2007 am facut un accident de circulatie minor,cele doua persoane aflata in cealalta masina au avut 0 zile de ingrijiri medicale.Eu am avut 0.23 l mie alcoolemie, mi-au fost prelevate probele de sange si au iesit 0.3 si 0.5.S-a cerut recalcularea probelor si pe data de 15 septembrie au venit rezultatele de 0.6.Problema apare acum politistul care se ocupa de caz(la Udriste sector 1) mi-a spus ca el o sa trimita dosarul mai departe dupa ce eu am intocmit o declaratie ca am luat la cunostiinta de rezultatul recalcularii si de atunci adik de peste 3 luni nu am mai primit niciun semn.Puteti sa-mi spuneti care era urmatoarea etapa si ce trebuie sa fac in continuare pt a-mi recupera permisul pt ca fapta nu implica un dosar penal?
Fapta savarsita de dvs constituie contraventie , se va dispune o amenda administrativa si retinerea permisului pe o perioada de 90 de zile.
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
buna seara

in urma unui accident am fost depistat cu o alcoolemie de 1,55 si 1,4 in sange.azi am aflat rezultatele de la recalcularea alcoolemiei in care scrie ceva de genu:conform declaratiei numitului ... alcoolemia din sange in jurul orelor x si y se situa in jurul valorilor de 0,6 si 1 la mie.din acest calcul rezulta ca invinuitul putea sa declare partial consumul de alcool si ca cel mai probabil alcoolemia din sange era intre 1,8 si 1,6.acum asi vrea sa stiu daca procurorul tine cont si de primele rezultate sau doar de cel de 1,8 si 1,6 ne mai putand da solutionarea cu NUP.
se va lua in considerare valaorea celei de a doua expertize dar daca nu aveti nimic la cazier ,ve ti primi o amenda penala,care se va sterge din cazier dupa 5 ani,
dar dupa ce am primit rezultatul de la recalcularea alcoolemiei ce trebuie sa mai fac mai departe pt a-mi recupera carnetul, mai bine zis pt a ajunge la solutia de amenda + 90 de zile suspendare?
va multumesc pentru raspuns,dar mai am o intrebare daca sa ziceam asi primi o amenda penala voi putea da examen pentru permis dupa 6 luni de la ramanerea definitiva a decizie dupa cum am vazun ca scrie in codul rutieri sau doar dupa 5 ani cand cazierul va ramane curat.

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Alcool la volan geo_host geo_host In urma unui test cu etiloscopul a rezultat o alcoolemie de 1.02 alcool in aerul expirat. La ce sa ma astep pe viitor? Ce pot face? (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte alexcris alexcris am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea ... (vezi toată discuția)