avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... norma de hrana pentru politistul local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

norma de hrana pentru politistul local

politistul local poate beneficia de norma de hrana? facand parte din structurile ce alcatuiesc dispozitivul:( de siguranta si ordine publica nu implica si beneficierea acestui drept?:(
Cel mai recent răspuns: bytzu83 , utilizator 10:26, 19 Noiembrie 2014
Nu primeste nicio norma de hrana, aceasta revine exclusiv angajatilor Ministerului Administratiei si internelor; politistul local este angajat de primarie.
am auzit de politii locale care ar acorda un soi de norma de hrana aprobata prin hotarare de consiliu local...dar nu are nici o legatura cu norma de hrana acordata prin bugetul MAI.
asa e, politia nationala beneficiaza, locala nu. Atunci intreb cand sunt egali.... doar noaptea cand in baza protocolului au un sector de responsabilitate, aceleasi atributiuni de serviciu,inclusiv la 112 si cum ramane si cu principiul.... cel mai apropiat politist ( ?) intervine...
Nu sunteti singura/singurul care isi pune astfel de intrebari. Ar trebui sa-i intrebati direct pe legiuitori la ce s-au gandit cand unora le-a dat cu carul iar pe altii ii tin cu un salariu de mizerie dar cu aceleasi responsabilitati. Traim in Romania...
politistii locali sunt vechii politisti comunitari, sau mai vechii gardieni din administratia publica locala. de pe vremea lui AI Cuza a fost infiintata norma de hrana acordata prin ordin al Ministrului de Interne pentru politisti, functionari cu stat special.

politistii din subordinea Ministerului de Interne, si in prezent, Ministerului Administratiei si Internelor, au fost angajati urmare a absolvirii academiei de politie (ofiteri), ori a unei scoli de politie (in cazul subofiterilor). ori gardienii, anterior sa devina politisti locali (adica si functionari publici) erau personal contractual si nu necesitau asemenea studii.

oricum, politistii locali sunt platiti de la bugetul local si nu prin bugetul MAI, astfel ca ordinul ministrului MAI nu se poate aplica acestora ci doar subordonatilor sai, rezultand ca norma de hrana in speta nu poate fi acordata polistilor locali pentru ca nu ar avea sens.

polistii locali sunt functionari publici salarizati potrivit OG.6/2007, OG. 9/2008, si mai nou Legii nr.284/2010, si Legii nr.283/2011. orice alte sporuri la salariile acestora li se acorda prin hotarare a consiliului local/judetean.

sincer eu una nu inteleg de ce au infiintat politiile locale, avand in vedere ca s-a creat un mare haos intre administratia locala si cea centrala. nu inteleg nici acum pana unde se intind atributiile politiei locale de sector, a celei de municipiu si de unde incep atributiile politiei romane, de la sectii la inspectorate.
se intersecteaza atributiile lor in suficiente puncte, lucru care nu ar trebui sa existe...de aceea haosul. fiecare ar trebui sa stie exact de ce exista si ce are de facut, nu sa aiba atributii similare. pentru ca ei nu sunt la fel.

Alte discuții în legătură

Norma de hrana politia locala wsx wsx Norma de hrana la politiile locale se acorda preferentia,laX-( primarii? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de hrana Elena Micu Elena Micu Buna ziua,Potrivit Legii 153/2017,art.18,incepand cu 1.12.2018 se va acorda indemnizatie de hrana lunar, Este valabil si pentru unitatile administrativ ... (vezi toată discuția)
Politist local cu statut de functionar public reli_relly reli_relly Buna seara! As dori cateva informatii cu privire la statutul politistului local pe care eu nu le gasesc sau poate nu le inteleg eu, si de aceea am nevoie de ... (vezi toată discuția)