avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... detinere canabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

detinere canabis

Buna ziua, as vrea si eu un sfat in legatura cu o problema pe care am patit-o acum cateva zile! M-au prins jandarmii p mine si inca 3 prieteni cu 0,5 grame de marijuana! Este o cantitate infima..dar jandarmii au facut p eroii si ne-au tinut toata noaptea punanadu-ne intrebari si purtandu-se ca si cand suntem cva infractori desi era prima abatere si nu am mai avut cazuri d genul! Intr-un final am recunoscut ca este a mea am si scris in declaratie chiar daca nu au gasit-o asupra mea ci p jos...iar dupa ne-au dus la DCCO unde domnul d acolo nu m-a crezut ca am primit-o din alt oras si m-a amenintat ca este d dosar penal si inchisoare daca nu dau ceva nume! Faza e ca nu am p cine sa dau deoarece eu nu am fost in oras in ultimul timp si nu am luat-o d acolo! Nu m-a tinut mult la DCCO si mi-a lasat numarul lui de telefon sa il sun daca vreau sa ii zic ceva...eu nu am c sa ii spun! Toata treaba a ramas in aer..si acum nu stiu c sa fac..c credeti ca se poate intampla la o cantitate asa mica? Eu nu ma ocup cu asa ceva deobicei..iar domnul d la DCCO a cam pus presiune p mine cu numarul lui de telefon si intrebarile si amenintarile de dosar penal! Un sfat va rog frumos! Multumesc
Cel mai recent răspuns: richie19 , utilizator 20:40, 17 Iulie 2012
Sfatul cel mai potrivit pentru dvs . este sa va angajati cat mai repede avocat,deoarece fapta descrisa de dvs este o infractiune ce se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 15 ani.
Dosar penal aveti deja.
In rest lucrurile nu cred ca vor lua o intarsatura deosebit de grava in ceea ce va priveste.
De principiu, puteti spera la o amenda administrativa si sa scapati astfel de cazier.
Procurorul trebuie insa sa aiba convingerea ca va veti cuminti in viitor.
un lucru il subliniez : in ciuda filmelor tampite pe care le vedeti la televizor si in ciuda a ceea ce fac anumite pseudovedete cool, posesiunea de marijuana este interzisa si se pedepseste ! Jandarmii nu au facut pe eroii, ci au intervenit ca trebuia !

Mai mult, este foarte important pentru organele de cercetare penala nu sa va faca probleme Dvs ci sa vada de unde ati cumparat si foarte important : de la cine ! Acel cineva face trafic de droguri si credeti-ma, merita sa fie inchis !
BicovStefan a scris:

Sfatul cel mai potrivit pentru dvs . este sa va angajati cat mai repede avocat,deoarece fapta descrisa de dvs este o infractiune ce se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 15 ani.


Nu e chiar asa. Nu e vorba de droguri de mare risc sau de trafic de droguri.



În art. 4 se prevede: cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 5 ani.

Dar in realitate 90% din cei prinsi cu canabis primesc maxim amenda administrativa si nu apare in cazier.
adica aveti 90 % sanse sa nu faceti 3 ani de inchisoare, conform postarii anterioare :)

Daca vreti sa va creasca si mai mult sansele, angajati un avocat care sa se uite in dosarul ala ! Parerea mea este ca, daca nu ati cooperat sa spuneti de unde ati avut drogurile, o sa va mai tina in sah un pic pana cand o sa se dea solutia de terminare a urmaririi penale

Alte discuții în legătură

Etnobotanice ContSters377214 ContSters377214 Buna,sunt elev am 18 ani si am fost prins cu 10 pliculete de etnoobotanicee de catre Jandarmeria Romana,Nu am recunoscut ca am substante interzise iar la ... (vezi toată discuția)
Flagrant posesie marijuana Julian87 Julian87 In data de 07.02.2016 am fost prins cand fumam un \"joint cu marijuana \"pe strada (oras Bucuresti, sunt din Bucuresti) si vreau sa spun ca nu aveam nimic la ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana Hp5s Hp5s Salut.Ma tot framanta anumite aspecte si de aceea va cer parerile.Sper sa ma ajutati.Am fost prins recent cu 3 pliculete de marijuana( 1,5 grame marijuana) de ... (vezi toată discuția)