avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenda administrativa!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenda administrativa!

In urma cu un an si jumatate am fost pus intr-o situatie neplacuta,din cauza unei urgente medicale a trebuit sa conduc cu permisul de conducere retinut pe 30 de zile.La intoarcerea de la spital in jurul orelor 4:30 am fost oprit de acelasi organ de politie care imi retinuse permisul,acesta mi-a intocmit dosar penal pentru conducere cu permis suspendat.Am adus de la camera de garda de la spital adeverinta ca am dus un bolnav in stare critica,dupa 4-5 luni mi-a fost data o amenda administrativa de 600 sau 700 ron nu mai stiu exact.Am platit amenda am fost mi-am luat permisul inapoi.
Problema mea este urmatoarea,am incercat sa dau un examen pentru incadrare directa in cadrul MIRA,am fost picat la interviu datorita acestei amenzi administrative care a ramas in evidenta mea.
Am inteles ca aceasta amenda se poate sterge din evidentele politie.Imi cer scuze daca vorbesc prostii,dar am auzit despre o anumita cerere de reabilitare facuta la tribunal.este o simpla fantezie?poate disparea aceasta amenda ?
Astept sfaturile dumneavostra!
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2009
Madalin., utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalin. , utilizator 23:02, 12 Ianuarie 2009
Stimate domn,
Amenda administrativă nu constituie antecedent penal.Prin urmare,dumneavoastră nu aveţi cazier penal,nu figuraţi în evidenţele poliţiei cu antecedente penale.Din punct de vedere juridic,amenda administrativă care v-a fost aplicată are cam aceeaşi finalitate ca o amendă dată pentru,ştiu eu,depăşirea vitezei.Doar o amendă penală constituie antecedent penal,iar pentru aceasta intervine reabilitarea de drept după 3 ani.În concluzie,nu trebuie să faceţi nici un fel de cerere de reabilitare.Nu aveţi înscrisă această amendă în cazier.Dacă este înscrisă,atunci poate e vorba de o amendă penală,iar reabilitarea de drept intervine în 3 ani.În ce evidenţă a rămas această amendă?
O sa incerc sa explic cat de clar pot si corect:la examenul de incadrare directa in cadrul MIRA pt un post de agent de politie la interviu am fost respins din cauza acestei amenzi,care a aparut in evidenta lor.In afara de ea mai aveam o amenda de parcare si o amenda radar.Am intrebat motivul pentru care am fost respins si mi-au raspuns ca datorita acestei amenzi administrative.
Da, din pacate am mai auzit.
Amenda administrativa nu apare in cazier, pentru ca n-are cum.
Din pacate, apare la politie si ... asta este.
Si chiar nu se poate face nimic?
Îmi pare rău,dar nu aveţi ce face.Este o tâmpenie tipic românească,iar dumneavoastră aveţi de suferit de pe urma ei.Nu există nici o procedură legală "să ştergi" o amendă administrativă din evidenţe interne ale poliţiei.

Alte discuții în legătură

Cazier anca33a anca33a buna ziua daca sunt amenzi neplatite se elibereaza cazierul? multumesc (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto IzvMir IzvMir Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la hotararea definitiva de mai jos: \\\\\\" Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpat X la o ... (vezi toată discuția)
Reabilitare dupa un accident rutier stefan_72 stefan_72 Buna ziua. Sotul meu a avut in 2006 un accident rutier cu vatamare corporala. I s-a dat sentinta in 2007 decembrie. Am achitat amenda si i s-a anulat permisul ... (vezi toată discuția)