avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cautata cu lumanarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cautata cu lumanarea

Domnilor, cu respect va infatisez urmatoarele si astept de la Dumneavoastra un sfat sau o recomandare.
Sunt preot. Probabil stiti, salariul unui preot nu este suportat integral de la stat ci statul da o indemnizatie iar restul salarizarii se face din fondurile proprii ale parohiei, din serviciile religioase. Am primit de la unitatea superioara o instiintare ca mi s-a facut "un control fulger" (de care eu nu stiu) si ca au fost gasite la vanzare la parohia mea, lumanari de alta provenienta decat cele facute la unitatea superioara. Prin urmare, s-a dispus de catre unitatea superioara sa mi se retina indemnizatia de la stat, pe 3 luni. Aceasta retinere ma distruge financiar, deoarece refuz sa-mi impovarez credinciosii cu taxe care nu-si au locul in domeniul de care vorbim. Ce pot face? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
alex9ys, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex9ys , utilizator 11:51, 4 August 2012
In ce mod s-a facut sanctionarea dvs ?
Am primit o adresa de la unitatea superioara in care se spune:"...la data de 8 iulie 2012, in urma unui control la parohia Dvs., s-a constatat ca la pangar sunt puse la comercializare lumanari de alta provenienta. La data de 10 iulie, s-au deschis plicurile cu lumanari si s-au analizat. In urma analizei efectuate, s-a dispus sa vi se retina indemnizatia de la stat pe lunile iulie, august si septembrie 2012."
Asta am primit. Nu stiu de acest control si culmea, chiar nu am avut alte lumanari decat cele turnate la fabrica unitatii superioare. (adica "lumanari legale"). Suma oprita este de cca 2100 lei.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
alex9ys, utilizator
Dvs aveti dreptul sa aduceti orice dovezi care sa va sustina. Puteti face o adresa catre superiorii dvs. prin care sa explicati situatia si sa atasati toate dovezile in favoarea dvs. (inclusiv declaratie ale persoanei de la pangar ca nu a fost nici un control la Biserica dvs.)
Faceti adresa in dublu exemplar, astfel sa aveti si dvs dovada ei si poate ca in "meseria" (iertati exprimarea) ar trebui sa existe ceva mai multa intelegere, bunavointa si omenie.
Da, asa este. Ar trebui sa existe mai multa intelegere si bunavointa si omenie. Dar, din pacate..... Va multumesc mult pentru sfaturi. Cu plecaciune.
Contestarea sanctiunii aplicate se face numai la instanţele speciale de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, modul de contestare şi soluţionare a acestora fiind reglementat de Regulamentul de procedură a organelor disciplinare şi de judecată ale Bisericii Române (art. 53 din Regulament şi din statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române art. 145).

Alte discuții în legătură

Intrebarea unui enorias enorias enorias Buna reprezint 99% din enoriasii unei parohii ortodoxe din judetul arad. in urma cu cateva luni am ramas fara preot in urma decesului preotului de la noi si ... (vezi toată discuția)
Biserica este considerata autoritate contractanta in sensul ordonantei 34/2006 nelu-razvy nelu-razvy buna seara. vin cu rugamintea de a ma lamuri intr-o situatie. primaria unei comune acorda o finantare nerambursabila din fonduri publice pentru activitati ... (vezi toată discuția)
Din punct de vedere legal e obligatorie plata contribuției la biserică? Bianca Vlasin Bianca Vlasin Bună ziua, va rog sa îmi spuneți. .....dpdv legal e obligatorie plata contributiei la biserica? Nu de alta, dar avem copil mic, cheltuieli multe, iar un ... (vezi toată discuția)