avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat-va rog, ajutati-ma!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat-va rog, ajutati-ma!

In a doua jumatate a anului 2008 am mers intr-un hipermarket impreuna cu 2 persoane. Urma sa facem unele cumparaturi. Am pus in cos cateva alimente. Dintr-o joaca stupida am introdus in gentile personale cateva produse in valoare totala de 250 lei. Agentii magazinului ne-au retinut. Am incercat sa indreptam fapta prin a plati pe loc produsele sustrase si prin a ne cere iertare. Nu au mai acceptat scuze datorita comportamentului ostil al celeilalte persoane implicate, si au chemat politia. Am mers la sectie si am primit acuzarea de furt calificat. Ne-au sunat abia dupa 4 luni sa ne spuna ca trebuie sa ne prezentam la sectie. Am mers in acea zi si am aflat ca am fost puse sub urmarire penala. Insa nu inteleg de ce nu a fost de fata si un procuror, asa cum ni s-a spus. Nu stiu ce se va intampla de acum inainte. De asemenea, s-a spus ca este posibil sa ni se intocmeasca dosar penal sau sa primim amenda administrativa. Hipermarketul nu se constituie parte civila intr-un eventual proces. Cat de grava este situatia? Sunt la prima abatere si regret nespus de mult fapta. Mi-am dat seama ca dintr-o prostie mi-am distrus viata. Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi,va rog? As dori sa imi fac unele idei, cel putin... Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:17, 20 Ianuarie 2009
Cercetarea penala se finaliseaza cu prezentarea materialului de urmarire penal de catre procuror care intocmeste rechizitoriul de trimitere in judecata sau poate aplica conform art/. 18/1 o amenda administrativa daca considera ca fapota nu are un pericol social deosebit. Cel care si-a recuperat bunurile nu se mai poate constitui parte civila. Faptul ca nu ati mai avut contact cu legea penala este in favoarea dv. atit pentru inlocuirea raspunderi penale cu o masura administrativa cit si pentru individualizarea pedepsei pe care o veti primi daca veti fi trimis in judecata.
Din cate am inteles,s-a inceput urmarirea penala.Procurorul poate opta pentru amenda administrativa,avand in vedere ca prejudiciul a fost recuperat,ca nu aveti antecedente penale,etc sau poate pune in miscare actiunea penala trimitandu-va in judecata.Sfatul meu este ca in cursul urmaririi penale sa va recunoasteti fapta comisa,sa colaborati cu anchetatorii ,sa aratati ca regretati ceea ce ati facut.Poate inclina mult spre o amenda administrativa.Nu ascundeti adevarul,nu incercati sa deformati realitatea.Oricum ,lucrurile sunt prea evidente.
andrei 233 cati ani ai? cauta pe cineva sa te ajute. scoate amenda. ca nu te vad bine. ti-ai insusit bunurile cu rea vointa. dovedeste buna ta credinta. cate persoane ati fost? rezolva sa primesti amenda pana nu se da curs actiuni, sa te cheme in judecata. te trezesti cu cazier juridic si nu e bine. actioneaza nu astepta.
mi-am recunoscut fapta in totalitate si am colaborat ori de cate ori a fost nevoie. regret enorm ce am facut, am spus asta tuturor... insa nu am inteles de ce nu a fost de fata si un procuror,asa cum ne-au spus organele de politie...
Pentru ca regretati enorm comiterea faptei veti primi amenda administrativa.
Proportia e de peste 90-95%.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Furt din magazin ContSters168422 ContSters168422 Acum o saptamana am facut greseala vietii mele. Degeaba regret acum. E prea tarziu. M-am dus la supermarket, am facut cateva cumparaturi si fara sa gandesc ... (vezi toată discuția)
Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Furt nelutza78 nelutza78 In urma cu mai bine de 6 luni am lucrat la o firma de recrutare personal pe un post de casiera.Dupa ce am avut o mica neintelegere cu niste bani am cazut de ... (vezi toată discuția)