avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare silita ANRP
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare silita ANRP

Buna seara,

am avut un proces cu ANRP pe Legea 290/2003,am castigat si din data de 28 iunie executorul a obtinut incuviintarea executarii silite ,intocmind ulterior toate diligentele pentru exexcutarea efectiva.In lunile iulie si august ANRP nu a facut plati,pentru ca a asteptat rectificarea bugetara,in urma careia a obtinut o anumita suma de bani.
Cand executorul m-a linistit ca in maxim o luna luam banii,primesc citatie de la Judecatoria sect.2 pentru contestatie la executarea silita prin care se solicita ,printre altele,si suspendarea executarii silite pana la solutionarea cauzei,anularea procesului verbal incheiat de bej,anularea executarii silite,motivele fiind absenta disponibilitatilor banesti.
Vreau sa va intreb ce presupune acest lucru?Faptul ca nu ne mai putem lua banii acum,ci doar dupa ce se pronunta instanta ?Termenul e in februarie 2013:(
multumesc mult si anticipat pentru raspuns...
EXACT (nu mai puteți continua executarea) ci doar dupa ce se pronunta instanta.Găsiți URGENT (timpul trece) o modalitate de a devansa acel termen de judecată printr-o Cerere depusă acelei instanțe.Invocați motive cât de cât plauzibile.
Motive sunt clar,dar am putea oare obtine devansarea termenului?Ati mai auzit de situatii in care s-a putut devansa termenul?Multumesc mult pentru raspunsul anterior,banuiam ca se intrerupe executarea pana la judecare,dar tot mai speram,caci avem hotarare din 2007 si asteptarea se pare ca tot in zadar e....
DA, am auzit despre astfel de devansari a termenului. Trebuie sa va consultati cu cineva care sa va indrume in formularea cererii, ea trebuie sa fie foarte bine motivata, atat in drept cat si in fapt. Daca nu cunoasteti legialatia, atunci este de preferat sa nu faceti aluzie la articole care poate nu mai sunt de actualitate. Lasati instanta sa le mentioneze.
n53 v-a dat un raspuns corect este bine sa tineti cont de el.
Succes
Astazi am primit citatia si am ramas (sunt inca)socata,cred ca e o gaselnita noua a anrp de a tergiversa efectuarea platilor.Dansii formuleaza contestatie la executarea silita,prin care ,spun ei,pe baza probelor ce vor fi administrate ,solicita instantei sa dispuna suspendarea executarii ,etc(vezi mai sus).
Ar putea fi un motiv de devansare faptul ca aceste probe lipsesc,motivarea lor fiind aceeasi din intampinarile de la fond si de la recurs,practic nu au nici o proba ca nu au fonduri suficiente si nu au avut nici la proces.
Multumiri si dnei Ioana-Iulica
De fapt,pe langa lipsa probelor,nici motiv pentru contestatie nu exista,pentru ca bej-ul a respectat legislatia ,in initierea procedurii de executare,calculul reactualizat este corect,practic nu au motiv sa conteste executarea,cred ca motivul fondurilor insuficiente putea fi practicat la procesul initial,dar nu la executare.de asemenea nu au facut dovada faptului ca nu au bani in cont,catre executor,cred ca e o mare cacealma.

Alte discuții în legătură

Contestatie anrp - viciu executor ? gigelas gigelas Buna ziua, ANRP a introdus contestatie la executare,impotriva creditorului X,solicitand: 1-anularea executarii silite disusa prin dosarul de executare ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva impotriva anrp Kolea41 Kolea41 Buna ziua, rog precizare ,Am Hotarare data de Tribunalul Bucuresti in apel in contradictoriu cu ANRP .... unde se zice : Autorizeaza creditorii sa treaca la ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 aldo_nick aldo_nick Buna seara! Vreau o lamurire va rog frumos, In urma unei incuviintari la executare a unei hotarari emisa de perfectura la Legea 290/2003, ANRP a facut ... (vezi toată discuția)