avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dosar de cercetare penala pentru ambii asociati
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

dosar de cercetare penala pentru ambii asociati

buna ziua,
va rog sa-mi spune-ti daca poate fi cercetat penal si asociatul meu intr-un dosar de evaziune fiscala, atata timp cat eu sunt administrator pe cartea de munca si el este director de vanzari

cu stima
Cel mai recent răspuns: claudiu845 , utilizator 20:41, 3 Septembrie 2012
nu conteaza functia din hirtii ci faptele retinute a fi savirsite de asociatul dvs.
multumesc pentru raspuns
uratoarea intrebare este daca pot sa cer scoaterea de sub urmarire penala a asociatului meu (acesta fiind sotiia mea) declarand ca doar eu am administrat acticitatea societatii
multumes.
ca si completare
asociatul meu este cercetat intr-un dosar de evaziune fiscala cu funcia de administrator al societatii. Functie care mi-a apartinut mie nu lui. cu specificatia ca la deschiderea societatii ambii am fost trecuti ca si administratori. Nu vad de ce trebuie sa fim cercetati amandoi pentru o fapta (comisa de mine).
Multumesc
nu aveti dreptul sa cereti asa ceva, este atributul exclusiv al procurorului de a-si conduce UP intr-un dosar. In baza probelor obtinute procurorul poate decide o NUP sau SUP (dupa caz) insa dvs nu puteti cere o solutie sau alta.

insa se poate "ghida" spre o anumita solutie in functie si de declaratiile oferite de catre dvs. Discutati cu avocatul dvs despre acest aspect insa nu uitati ca este ilegal sa mintiti ca si martor, dar nu ca si invinuit :)

Alte discuții în legătură

Redeschidere dosar penal raul89 raul89 Buna seara. In cazul in care intr-un dosar penal s-a dat SUP in 2008(dubio pro reo, nu s-a contestat in instanta solutia procurorului), iar acum s-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt cercetat in calitate de inculpat intr-un dosar ... Simiondan1 Simiondan1 Buna ziua! Sunt cercetat in calitate de inculpat intr-un dosar de evaziune incepand cu anul 2015 ca si complice la evaziune fiscala cu privire la 5 firme. Pe ... (vezi toată discuția)
Sup nutzzu nutzzu Buna ziua.In urma cu aprox 1 an ,o persoana m-a reclamat pt o presupusa fapta de coruptie.Am fost cercetat, si dupa 6 luni solutia a fost NUP -fapta nu ... (vezi toată discuția)