avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare
Discuție deschisă în Executare silită

executare

buna ziua .am primit o somatie de executare silita in 5 zile in baza unui titlu executoriu din 2011 si as dori sa stiu daca mai pot face vreo contestatie
Cel mai recent răspuns: nramona , utilizator 15:39, 5 Septembrie 2012
Da, sunteti in drept si in termen sa faceti contestatie la executare.

Art. 399 Cpc

(1)Împotriva executării silite, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare. De asemenea, dacă nu s-a utilizat procedura prevăzută de art. 2811, se poate face contestaţie şi în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea titlului executoriu, precum şi în cazul în care organul de executare refuză să înceapă executarea silită ori să îndeplinească un act de executare în condiţiile prevăzute de lege.

(2)Nerespectarea dispoziţiilor privitoare la executarea silită însăşi sau la efectuarea oricărui act de executare atrage sancţiunea anulării actului nelegal.

(21)De asemenea, după ce a început executarea silită, cei interesaţi sau vătămaţi pot cere, pe calea contestaţiei la executare, şi anularea încheierii prin care s-a dispus învestirea cu formula executorie, dată fără îndeplinirea condiţiilor legale.

(3)În cazul în care executarea silită se face în temeiul unui titlu executoriu care nu este emis de o instanţă judecătorească, se pot invoca în contestaţia la executare apărări de fond împotriva titlului executoriu, dacă legea nu prevede în acest scop o altă cale de atac.


titlul executoriu e emis de o instanta in 2011 siu nu am facut apel si acum mi-a venit somatie de evacuare in baza acelui titlu din 2011 deci pot face si acum contestatie?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
florinadrian01, utilizator
Daca e vorba despre o hot judec, puteti face contestatie la executare nu si impotriva titlului executoriu, adica a hot judec in sine.

Hot judec trebuia atacata cu apel sau recurs in termenul legal.

Puteti cere si o suspendare a executarii silite, insa este obligatorie depunerea unei cautiuni.
daca as plati in acest termen care mi sa dat as putea in vreun fel anula aceasta somatie venita in baza titlului executoriu sau as avea mai multe sanse la contestatie ?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
florinadrian01, utilizator
E imposibil de dat o solutie fara a cunoaste cazul dvs. Daca aveti bani, achitati creanta si nu va mai complicati cu contestatii la executare.

Nu stiu de ce nu ati achitat insa pana acum si ati asteptat o executare silita la care se adauga alte cheltuieli de executare, onorariu executor etc.

Alte discuții în legătură

Hotarire definitiva si irevocabila baltag baltag buna seara am o hotarire definitiva si irevocabila intrun proces cu recuperarea drepturi banesti am pus executor judecatoresc si firma respectiva vazind ca are ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Executare silita BobyGogo BobyGogo Buna ziua, am un credit pe firma garantat cu niste echipamente si cu BO avalizat de catre noi 2 asociati. In contract spune ca garantul renunta la dreptul de ... (vezi toată discuția)