avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit si contributii sociale datorate- ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit si contributii sociale datorate- achizitii material lemnos de la persoana fizica

Un SRL cu cod CAEN 1610,cumpara de la persoane fizice pe baza de borderou de achizitie bustean rasinoase .
Provenienta busteanului :
- cumparat de la ocol silvic pt. care s-a emis : aviz primar ,factura si chitanta de catre ocolul silvic catre persoana fizica,
- de pe proprietate pt care ocolul silvic a emis aviz primar.

Va rog frumos ,daca e posibil,sa-mi spuneti :
- ce impozit pe venit si contributii sociale trebuie sa retin la sursa la plata venitului catre persoana fizica ,de la 01.07.2012?
- venitul realizat de persoana fizica care vinde busteanul cumparat de la ocolul silvic ,se poate incadra ca venituri din silvicultura ?

Din ce-am citit in Coddul fiscal, cf art.42k) si art 296^24 alin 5^1,deduc ca pt .busteanul de pe proprietate nu se calculeaza,retine si vireaza , impozit si nici contributii sociale.Asa sa fie ?

Nu stiu cum sa incadrez venitul obtinut din vanzarea busteanului cumparat.
- venit neimpozabil cf.art. 42 g) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul personal, .....si-n acest caz nu datoreaza nici contributia de sanatate ?
Ma chinui de ceva vreme cu aceasta problema,sper sa gasesc raspuns pe acest forum.
Va multumesc


Alte discuții în legătură

Venit din alte surse florisp2009 florisp2009 Ca urmare a unui contract de prestari servicii silvice incheiat intre o sc si o persoana fizica , sc trebuie sa plateasca o suma de bani persoanei fizice. ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa material lemnos viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Buna seara, si La multi Ani ! Va rog , daca poate cineva si are timp sa ma lamureasca cu urmatoarea speta :sant platitor tva , am primit de la o soc platitor ... (vezi toată discuția)
Cum imi returneaza anaf contributia la sanatate retinuta la sursa? gabipadure gabipadure Sunt cetatean roman, rezident in Austria din 2005, angajat si asigurat social si medical in Austria. Nu am medic de familie sau card de sanatate in Romania, ... (vezi toată discuția)