avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functie arhitect-sef
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functie arhitect-sef

As avea si eu o intrebare, consider ca se potriveste cu subiectul dezbatut:

Se poate ocupa functia de arhitect-sef (ce este o functie publica de conducere) al primariei unui oras mic ca si numar de locuitori(nu stiu daca are vreo relevanta numarul de locuitori) de catre o persoana ce indeplineste conditiile de studii de specialitate arhitectura de lunga durata, dar nu are vechime in domeniu si nici nu ocupa o functie publica in momentul de fata?
Precizez ca primaria a incercat sa ocupe aceasta functie printr-un concurs de recrutare dar nu s-a prezentat nici un candidat interesat ...
Astept un raspuns.Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cristian-G , utilizator 16:33, 26 Februarie 2014
dumneavoastra de ce nu v-ati prezentat la concurs?

Vedeti criteriile de eligibilitate si cand se scoate iar la concurs, va inscrieti. Postul se scoate doar la concurs, nu se incheie pur si simplu un contract individual de munca.
Am aflat recent de aceasta situatie, abia anul acesta am absolvit facultatea si nu am vechime in domeniu. Oricum, avand doar studiile superioare finalizate ce ar trebui sa fac pentru a fi incadrat ca functionar public? sau se poate doar dupa o anumita vechime
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
virteco, utilizator
Legea 188/1999 impune o vechime de minim 3 ani in specialitatea studiilor pentru arhitectii sefi. nu ai vechime, asa ca incepe si tu mai de jos. poti fi arhitect, cu grad profesional debutant sau asistent (minim 1 an vechime), dar nu arhitect sef.
:D Nu exista functia publica de arhitect debutant in administratia publica! Exista doar functia publica de conducere de arhitect sef!. (nu are grade profesionale). Fie ai vechimea in specialitatea studiilor ceruta de lege si poti participa la concurs, fie nu o ai si poti ocupa orice alta functie publica generala pentru care legea prevede gradul profesional de debutant! Nu poti ocupa functia publica de arhitect sef fara vechime in specialitatea studiilor.
Multumesc pentru raspunsuri.
O zi buna sa aveti!

Alte discuții în legătură

Perioada de debut titi.udrescu titi.udrescu In luna Octombrie anul 2009 m-am angajat in cadrul unei institutii publice pe functia de consilier debutant cu contract de munca pe perioada determinata de 2 ... (vezi toată discuția)
Angajare Tekla Tekla La un concurs de recrutare pentru functia publica de ,,Referent de specialitate clasa II, grad profesional principal, in cadrul Compartimentului de cadastru si ... (vezi toată discuția)
Promovare sau recrutare arhitect ContSters119148 ContSters119148 Buna ziua, Lucrez din 2002 la primaria unui orasel mic (infiintat in 2004), am inceput cu inspector resurse umane pana in 2009, iar din 2009-2013 am trecut ... (vezi toată discuția)