avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire- succesiune nedezabatuta- ma poate evacua ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire- succesiune nedezabatuta- ma poate evacua din imobil?

Am o problema locuiesc in casa buniciilor care sunt decedati. Mentionez ca acestia nu au avut acte pe imobil iar tatal meu vrea sa ma scoata afara din imobil. Nici acesta nu are nici un fel de act asupra imobilului in care locuiesc. La moartea buniciilor nu s-a facut nici o succesiune. Ce pot sa fac eu in acest caz? Ma poate scoate afara din casa??
In cazul dvs niciuna dintre parti nu poate face dovada calitatii d emostenitor si nici aceleia de proprietar.

Evacuarea reprezinta punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti obtinute in instanta de catre proprietarul unui spatiu impotriva detinatorului fara titlu a acelui spatiu. Tatal nu va putea obtine aceasta evacuare in lipsa titlului de proprietare cu care sa dovedeasca ca este proprietarul acelui spatiu.
ce pot face in cazul acesta pentru a obtine titlul de proprietate al imobilului?mutatia definitiva o am in acest imobil , iar taxele le platesc eu de 2 ani,casa fiind a bunicilor decedati,nici acestia neavand acte pe imobil
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
nelutus78, utilizator
Nu va poate evacua fara proces de evacuare.
Fara acte de proprietate nu poate deschide procesul.
Buna ziua , am revenit cu inca o intrebare, daca tatal meu dispune doar de certificatele de deces ale bunicilor mei, acesta neavand acte de proprietate pe imobil , ma poate evacua din imobil? Mentionez ca locuiesc de 2 ani in acest imobil al bunicilor, si in urma cu cateva zile am primit o citatie de la judecatorie prin care se specifica faptul ca sunt chemat in calitate de parat, tatal meu fiind in calitate de reclamant , acesta anexand la dosar doar certificatele de deces si o adeverinta de la primarie . mentionez faptul ca de 2 ani , eu sunt platitor de taxe , mutatia avand-o la acest imobil . Ma poate evacua din imobil?,cand m-am mutat in acest imobil , am investit niste bani pentu al face locuibil,iar la moartea bunicilor nu s-a facut nici o succesiune , tatal meu avand inca 3 frati decedati ,si bunicii mei cumparand casa doar cu martori , nefiind nici un fel de act asupra casei. Va rog daca puteti sa imi dati un sfat , ce pot sa fac ,am doi copii si mie frica sa nu ma scoata afara din casa!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
nelutus78, utilizator
Ce obiect are dosarul in care ati fost citat? Ce scrie in actiune, in ce temei de drept ?

In principiu, neavand act de proprietate nu va poate evacua si nici nu poate face un partaj.

Alte discuții în legătură

Putem fi evacuați dintr-o locuință pe care nu există act de proprietate? Florin582 Florin582 Salut, vin la dvs cu o intrebare nefiind in cunostinta de cauza, in anul 2016 luna noiembrie tatal meu ne-a dat afara (2 copii si sotie) mai explicit, ne-a ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunicilor RodyCrisAurelia RodyCrisAurelia Buna seara . in legatura cu partea de mostenire a tatalui meu dupa parinti lui am nevoie de cateva lamuriri : 1 . bunicul meu a murit in 2004 neavand acte pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme Luca Dorina Luca Dorina Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de ordin juridic: Bunicul meu din partea tatalui a decedat in 1983, tatal meu (fiul) la o luna ... (vezi toată discuția)