avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Probleme II - discoteca cu institutiile locale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Probleme II - discoteca cu institutiile locale

Va rog sa ma sfatuiti referitor la problema descrisa in urmatoarele randuri. Multumesc anticipat.

In 2011 am infiintat o Intreprindere Individuala si am deschis o discoteca intr-o comuna din judetul Cluj. De la inceput am primit amenintari directe si indirecte din partea sefului de post de politie din comuna respectiva cum ca o sa ma inchida(activitatea discotecii) pentru ca nu era nevoie de asa ceva in acel sat si pentru ca un local de genul atrage doar probleme in comuna. Tin sa mentionez ca aceasta atitudine banuiesc eu ca are baza subiectiva si justificata doar pe baza prieteniei dintre seful de post si proprietarul unui alt bar din comuna care are si functia de consilier la primarie.

De asemenea este de precizat faptul ca am trecut de toate controalele de pana acum fara probleme(atat intreprinse de Politia Dej cat si de Politia Economica) din punct de vedere contabil nu am nicio problema, din punct de vedere al linistii si ordinii publice am contract cu o firma de paza profesionista si nu a fost necesara interventia politiei in acel local. la deschiderea localului am luat declaratii semnate de la toti vecinii cum ca nu ii deranjeaza deschiderea unei discoteci in vecinatate.(toti vecinii inafara de unul aflat la 100-150 m distanta care din cauze personale nu a vrut sa semneze.

Pana acum am avut din partea Sefului de post doar promisiuni ca o sa inchida localul, insa acum cateva zile a propus la o sedinta a consiliului local al comunei reducerea programului de functionare si retragerea autorizatiei de functionare.

Intrebarile la care as vrea raspuns sunt:

1.Se poate ca aceste sanctiuni(reducerea programului/retragerea autorizatiei) sa fie luate in calcul de Primarie/ eventual aplicate doar la recomandarea acestui domn si probabil sustinerea lor in sedinta de cativa consilieri, fara sa fie nicio plangere/reclamatie depusa la Politie sau Primarie impotriva entitatii administrate de mine? De ce ar avea nevoie pt ca aceasta hotarare sa fie luata si sa se treaca la aplicarea ei?

2. Politia sau Primaria au obligatia sa imi prezinte sau sa imi aduca la cunostinta ca a fost depusa o plangere/reclamatie scrisa impotriva II?

3. Care este distanta de la care o locuinta nu este considerata vecinatate fata de local? Legea ordinii si linistii publice este foarte vaga pentru mine, precizand doar sa asigur conditiile necesare pentru a nu deranja vecinii intre orele 22-08, insa nu se ia in calcul reaua intentie a vecinilor, si eventualele plangeri nefondate din partea lor. Mai pe scurt, ce inseamna a deranja vecinii din punct de vedere legal? (distanta minima fata de ei?, nivel de zgomot peste ce limita? Au obligatia sa justifice plangerea facuta in fata organelor care vin in control sau ei au in vedere doar simplul cuvant al vecinilor si se merge pe ideea ca ei au dreptate/

Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte.

Alte discuții în legătură

Obligatia de a face (a nu face ) deliu_ginel@yahoo.com deliu_ginel@yahoo.com In localitate functioneaza o discoteca ,fara ca societatea sa posede de la primarie autorizatie de funtionare. Desele plangeri ale vecinilor s-au soldat cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara,ce as putea face cu un bar care folosește terasa ... DAMIAN14 DAMIAN14 Bună seara,ce as putea face cu un bar care folosește terasa pe post de discoteca cu muzica la maxim....eu fiind peste drum...!! Politia nu face nimic, deși ... (vezi toată discuția)
Ajutor - vecinii imi reclama sistematic tatal ca taie lemne in pivnita si nu in curte diabara diabara Buna seara tuturor. Am si eu nevoie de putin ajutor. Locuiesc cu parintii mei la casa particulara, curte comuna cu alti 5 vecini. Pivnitele sunt situate ... (vezi toată discuția)