avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari


Buna ziua,
Infiintam o asociatie de proprietari, iar neclaritatile pe care le avem sunt urmatoarele:
1.Pe C.F. colectiv din 14 apartamente lipsesc 4; la 2 dintre ele proprietarii stau in imobil si le putem scoate C.F. individual, dar la celelalte 2 nu se stie cine este proprietarul( sunt nelocuite). Pe constructorul care a ridicat cladirea nu il putem contacta-este persoana fizica si nu i se stie domiciliul actual.
Cum se face in acest caz- acordul de constituire al asociatiei de proprietari il semneaza cei 12( sunt peste 50%+1), iar in dreptul celor 2 apartamente nu se completeaza nimic( nume, cota parte, suprafata utila, act de proprietate, semnatura)?
2.Noi am scot C.F. colectiv integral-cladire+teren-era suficient sa soatem doar cladirea?


Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:43, 3 Octombrie 2012
Aplicati dispozitiile art 4 si 6 din L nr 230/2007
Pentru proprietarii care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire asociatie de proprietari,urmeaza sa aplicati disp art 7 din L nr 230/2007
Multumesc pentru ajutor
In acordul de asociere trebuie sa treceti toate apartamentele pentru ca acolo trebuie sa scrieti suprafata si cota-parte a fiecaruia, indiferent ca il cunoasteti pe proprietar sau nu.
La nume lasati liber si completati numai suprafata si cota-parte indiviza, urmand ca ulterior sa completati si acele informatii care lipsesc.
Identic procedati si cu celelalte documente (statut, actul de asociere, PV de constituire a asociatiei).

@ynocentta
Va rog sa nu mai raspundeti pe teme pe care nu le stapaniti. Derutati oamenii!
Da, se pare ca e mai in regula asa. Multumesc
Revin-la apartamentele(2) care nu se regasesc in CF-ul colectiv si de ai caror proprietari nu putem da cum putem afla mp si cota parte?

Alte discuții în legătură

Desfiintarea unei asociatii de proprietari albuemanoil albuemanoil Ce demersuri legale trebuiesc facute pentru desfiintarea unei A. P. ? Motivele sunt urmatoarele : 1. nu exista un acord de asociere ; 2. nu exista o ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cota parte indiviza? Nico4u Nico4u Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie: In scara noastra de bloc (constructie ... (vezi toată discuția)
Reparatii zone comune cristian_cojocaru cristian_cojocaru Din cite stiu, reparatiile pe zone comune se fac in functie de procentul inscris in contract. Exista o lege in acest sens care sa spuna explicit acest lucru si ... (vezi toată discuția)