avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Importul de produse de make-up ale unor branduri deja ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Importul de produse de make-up ale unor branduri deja existente aici, este ilegala?

Buna ziua.
Astazi vin cu o intrebare la care am primit raspunsuri contrare in ultima perioada.
Detin un mic magazin de cosmetice si as dori sa ma extind. IN acest sens, am incheiat contracte cu diferiti producatori sau reselleri de produse cosmetice. Cu Producatori, nu am probleme pt ca mi-au furnizat toata documentatia afarenta (dosare produs, certificate conformitate etc).

Dilema mea este daca pot achizitiona produse de la un distribuitor autorizat din UK de exemplu? El este un re-seller care la randul sau, imi vinde produse ale unor marci deja existente la noi (Loreal, Revlon, Rimmel etc) dar la preturi mult mai mici, astfel ca eu, cu adaosul meu, ajung la jumatate din pretul de magazin din Romania. Produsele nu sunt expirate si nu au alte probleme. Imi dau certificate de conformitate pt ele dar nu si dosarul produsului. Aici, sunt etichetate cu traducerea completa.

As dori sa stiu daca pot intampina probleme in tara datorita faptului ca aceste branduri intra deja prin alti distribuitori agreati (probabil) de firmele respective (Loreal, Revlon etc)

NU ma intereseaza sa am o afacere mare si sa incomodez marii distribuitori, ci doar sa vand in magazinul meu.

M-am tot documentat dupa ce mi s-a spus ca nu le pot vinde decat daca le iau de la distribuitorii lor directi, nu de la alti intermediari, si am sesizat ca aici sunt magazine (mai ales online) care se aprovizioneaza exact din aceeasi sursa de unde intentionez sa iau si eu. Nu este corect sa dau exmple si nu am s-o fac. Pot spune ca sunt cateva site-uri care au magazin si fizic (unul chiar in centrul capitalei) si pe care am avut ocazia sa le si vizitez.
Nu reusesc sa inteleg de ce unele pot functiona linistit de ani de zile (4-6 ani) , in timp ce mie mi se spune ca nu este ok ca si eu sa fac asa ceva.
In cazul in care ramane ideea ca nu le pot importa ci trebuie sa le iau direct de la importatorii in Romania ai brandului respectiv, cum ramane cu legea concurentei?
IN Romania s-a ajuns in situatia in care un produs ajunge la un pret exorbitant in timp ce afara este la jumatate de pret si asta doar pentru ca eu trebuie sa il iau de la unicul importator al brandului?

Cum pot proceda cu aceste branduri pentru a fi corect si legal?
Multumiri,
Alina
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
ina_enache, utilizator

Alte discuții în legătură

Ecommerce drept de reseller anamotti anamotti buna ziua m ar interesa foarte tare sa aflu care este procedura legala ce trebuie uramata pentru a detine dreptul de comercializare de produse ale unor ... (vezi toată discuția)
Pasi vanzare produse in frizerie paultrefu paultrefu Buna seara! Ma poate indruma cineva in legatura cu un pas in dezvoltarea micii mele afaceri? Am o intreprindere individuala (frizerie) si as dori sa incep sa ... (vezi toată discuția)
Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)