avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă sistemul medical romanesc
Discuție deschisă în Discuţia la modă

sistemul medical romanesc

Cred ca ar fi utila o dezbatere pe forum despre sistemul medical romanesc,mai ales in prisma "celebrului" caz care a facut valva zilele astea,si anume a batranului din Slatina,care s-a lovit de nepasarea unor medici care l-au pasat timp de 4 ore de la unul la altul,pana si-a dat obstescul sfarsit.Nepasarei,ndolenta,neglijenta,mentalitatea de acum impamantenita ca fara spaga nu esti tratat bine(sau mai rau-nu esti tratat deloc);cati dintre noi nu ne-am lovit de ele?
Cazurile de malpraxis,alt subiect controversat-intr-un sistem in care Colegiul Medicilor isi face scapati colegii in peste 90 % din cazuri,iar in celelalte dicteaza mustrari sau sanctiuni minore
Cati dintre voi nu ati dat spaga sau nu aveti un cunoscut care a dat spaga unui doctor pentru o operatie,chiar si pentru o banala apendicita?
Cel mai recent răspuns: Calin Bejinar , Practician in insolventa 11:54, 5 Iunie 2009
Multi suntem revoltati cand aflam despre asemenea cazuri – si avem dreptate sa fim revoltati. Dar ce rezolvam? Poate ar trebui sa retinem numele medicilor care comit asemenea gesturi (sau erori medicale) si sa ii evitam. Asta putem face: ii excludem. Asa cum, probabil, ar trebui sa facem cu toti indivizii care sfideaza bunul simt si morala (notiuni pe care – intre noi fie spus – nu stiu sa le definesc). Ar trebui sa ii ignoram total, ca si cum n-ar exista... Colegii lor ar trebui sa faca aceasta – daca se dovedeste eroarea... Noi aflam o stire – de regula "interpretata” de persoana care o redacteaza – pe care o "tocam”, ne enervam in cercul nostru de amici, mutam muntii si punem tzara la cale – dupa care mergem la somn si a doua zi nu mai stim ce stire am comentat cu o zi inainte. Sa discutam e simplu, dar discutiile nu rezolva nimic daca nu sunt completate de fapte.
Probabil ca multi viseaza la o lume ideala, dar asa ceva nu exista, n-a existat si nu va exista. Tot intre noi fie spus: o lume ideala ar putea fi... usor plictisitoare... :sorry:
tot ce i se cere unui medic e sa isi faca meseria pentru care s-a pregatit atatia ani,pentru care e angajat si pentru care e platit de stat.eu daca as cere bani unui client ca sa imi fac treaba bine(sau mai rau-pur si simplu s-o fac),probabil ca patronul m-ar da afara.Insa pe ei nu are cine sa ii controleze si mai ales sa ii traga la raspundere
nu mi se pare ca mizeria care pluteste in sistemul sanitar romanesc e doar un subiect de presa,poate doar pentru o anumita categorie.
Cu siguranta ca sistemul medical e la pamant...toti asteapta cate o atentie...chiar am vazut oameni varstnici care nu erau bagati in seama...si tinuti pe la usi...ceva de nedescris...oare nu se ia nicio masura?..Deh, traim in Romaina...cu bani rezolvi orice....cam asta e sloganu:hammer: Trezirea fratilor:))
Profesia de medic nu poate fi comparata cu alte profesii!
Ramane cum am stabilit mai sus... Constieti ca nu "se rezolva” intre ei, ce mai ramane? Sa intervenim noi, ceilalti, asa cum cum putem...
Sistemul medical romanesc este, cu advevarat, un subiect de presa – daca n-ar fi, cei care stiu despre probleme ar fi mai putini... Pt dv nu e doar un subiect de presa? Ce faceti, concret, pt a incerca sa schimbati ceva in acest domeniu...? Probabil, ca si mine: scrieti pe acest forum... Ceva fapte?
Pretutindeni oamenii se plang de sistemul medical (si nu numai...). De ex, in Italia, Curtea de Casatie a "ajuns” sa dea o sentinta prin care stabileste ca un chirurg care este gasit (telefonic, fizic etc) si care refuza sa vina la spital la chemarea unui coleg (chiar daca nu e o urgenta), pt a vedea un pacient comite o infractiune... Chirurgul n-ar putea invoca "distanta mare” la care s-ar afla pt ca disponibilitatea este parte integranta din serviciul sanitar...
Va intreb: daca altii n-ar fi si ei nemultumiti de sistemele lor sanitare, ar fi ajuns judecatorii unei sectii penale sa dea o asemenea solutie?
Dezbaterile, in sine, nu rezolva nimic... Faptele, doamna, faptele!

Cu bani nu se rezolva orice! Au dat unii bani si tot au ajuns sa miroasa florile de la radacina. Cu bani poti cumpara atentia unui medic, eventual, dar nu si garantia ca redevii sanatos...
Deci, e o idee falsa ca putem cumpara orice... B-)

Stiti cit cistiga un medic specialist, titular de post la un spital? IN FUNCTIE DE VECHIME ajunge pe la 19 milioane pe luna. La inceputul anului trecut (2008), era vreo 17.5 milioane. Asta dupa ce-ti spargi creierii prin facultati si cursuri de specialitate.:).
Oricum...fapte...nu vorbe...=D>
Ultima modificare: Duminică, 25 Ianuarie 2009
myky_mihaela, utilizator

Alte discuții în legătură

Cand realitatea pare fictiune... Radu Gabrian Radu Gabrian [i]1.Plimbarea de la un spital la altul :[/i] La o ora tarzie din noapte este apelata telefonic ambulanta pentru a ajuta un cardiac \"aflat in plin ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa-mi scot tatal din spitalul de psihiatrie trascaionut trascaionut Buna seara.Tatal meu este internat in spitalul de pshiatrie din C-TA de fratele meu si incerc de 2 luni sa-mi scot tatal si nu pot , am platit si un avocat si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am fost umilita la spital de medicul primar pe motiv ... Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua! Am fost umilita la spital de medicul primar pe motiv ca nu ofer spaga.De ceva timp insotesc o ruda bonlava la spital pentru analize, interpretare ... (vezi toată discuția)