avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare firma de contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare firma de contabilitate

Va rog sa-mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana care vrea sa-si deschida o firma de contabilitate?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Conta Radulescu , Contabil 23:42, 24 Ianuarie 2011
Trebuie sa fiti contabil autorizat.
Multumesc!
Sau expert contabil
sau poti sa te asociezi cu un expert contabil, expertul sa aiba 60% iar cealalta persoana 40%.
Puteti sa va infiintati firma de de servicii contabile (culegere date, contabilitate primara) fara a fi profesionist contabil.
In conditiile in care doriti sa executati si servicii profesionale , trebuie sa fiti profesionist contabil (contabil autorizat sau expert contabil) iar daca nu aveti aceste calificari, va puteti asocia cu un profesionist contabil care trebuie sa detina minim 51% din capitalul social.

Alte discuții în legătură

Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)
Contabil cu probleme tony123 tony123 Buna ziua! Am o problema mai delicata. Contabilul care l-am avut mi-a oprit stampila si declaratiile. Iar acum am descoperit ca din platitor pe impozit pe ... (vezi toată discuția)
Contabil obligatoriu cu iulie 2008? Tataie Tataie Am inteles de la contabila mea ca este obligatoriu pt orice firma sa aiba in grila de salariati un contabil. Exista vreo lege pe cale de promulgare care sa ... (vezi toată discuția)