avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... subventie caldura 2012 - pt .studenti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

subventie caldura 2012 - pt .studenti


Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:
- Fiul meu este student in Bucuresti la o facultate de stat, la zi, pe locuri fara taxa, anul I. Din pacate, facultatea nu a putut asigura locuri in camin pentru toti studentii anului I, asa incat am fost nevoiti sa gasim un apartament cu chirie, pe care sa-l imparta cu un coleg. Mentionez ca este incheiat un contract de inchiriere intre proprietar si chiriasi.
- Asadar, cei 2 studenti nu au nici un venit si as vrea sa stiu ce drepturi au vis a vis de subventia la caldura, si ce demersuri ar trebui intreprinse, pentru a beneficia de aceasta. 2012
Multumesc,

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:18, 14 Ianuarie 2013
Este vorba despre ajutorul pentru caldura (nu subventie).
Aceste ajutoare se actualizeaza an de an printr-o OUG. Asteptam si anul acesta. Dupa stiinta mea nu a aparut inca.

De principiu, la blocul in care locuiesc copiii vorbiti cu administratorul ca atunci cand vin formularele la asociatie sa dea si copiilor un exemplar sa-l completeze.
In general le strange administratorul si le preda pe toate, dar sunt si cazuri cand fiecare indreptatit pentru acest ajutor se "agita" singur, facandu-si rost de formulare, depunandu-le personal la primarie etc.

Deci, vorbiti cu administratorul, vedeti cum e obiceiul la ei in asociatie si rugati-l sa-i aiba in vedere pentru instiintare si pe copiii dv.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
elga50, moderator
Multumesc pentru raspuns.
Primaria din Constanta a afisat metodologia pentru 2012, si stim ce trebuie facut. Ma gandeam ca la Bucuresti sunt alte obieciuri.

Multumesc,
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari:
1. Daca este chirias, fiul meu poate solicita ajutor de caldura?
2. Daca domiciliul este in alta parte decat acela unde sta, si nu are viza de flotant, poate solicita ajutor de incalzire?
3. Trebuie depusa adeverinta ca este student? Daca da, trebuie sa specifice ca nu beneficiaza de bursa?
4. Sunt necesare si alte acte

Multumesc,
1. Nu. Proprietarul solicita ajutorul.
2. Nu. Idem,
3. si 4 nu mai e cazul.
Buna ziua,

Doresc sa aflu daca subventia pt energie termica in acest sezon se scade din caldura sau din total caldura+apa calda?

Alte discuții în legătură

Subventie caldura studenti simaria56 simaria56 Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca in conditiile actuale, se mai acorda subventie la energia termica pentru studenti. Mentionez ca am un copil student ... (vezi toată discuția)
Subventie caldura pentru studenti lacrima42 lacrima42 Am un fiu care este student la Cluj. Sta in chirie si cei de la asociatie refuza sa ii comunice condtiile necesare pentru a sti daca beneficiaza sau nu de ... (vezi toată discuția)
Subventie de caldura mada90 mada90 buna ziua, am un caz mai ciudat si doresc un raspuns cat mai precis. Intr-un apartament locuiesc 2 frati (unul student, celalalt angajat pt inca o luna), tata ... (vezi toată discuția)