avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier autoturism lovit din spate de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta

Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am asigurat si am semnalizat stanga am intrat pe banda a 3-a de mers. Dupa ce am realizat aceasta manevra in scurt timp m-am oprit la trecerea de pietoni pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor aflati pe trecere care se deplasau dinspre banda 1 spre banda 3. Dupa ce pietoni au eliberat sensul de mers am intentionat sa ma pun in miscare insa acest lucru nu a mai fost posibil deoarece am fost lovit violent din spate de o motocicleta. In urma impactului am fost proiectat 28 de metri in fata, cu toate acestea motocicleta a avut o urma de franare de 43 m. Eu am avut 3 martori in masina care au si oferit declaratii politistilor. Motociclistul incearca sa arunce vina pe mine si sa spuna ca eu intentionam sa virez stanga dupa aceasta trecere de pietoni. Cum este aceasta situatie in viziunea dumneavoastra?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:10, 12 Octombrie 2012
daca este asa cum ai spus tu poti sta linistit.nici macar amenda nu iti da
motociclistul poate sa declare si ca ati fi intentionat sa decolati dupa trecerea de pietoni. vinovat de producerea accidentulu este motociclistul ptr neadaptarea vitezei si nepastrarea unei distante suficiente intre vehicule ptr evitarea coliziunii.

Art.48. - Conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.

Art.51. - Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.

si totusi, ce masina aveti dvs. si ce motocicleta avea respectviul daca din impact ati fost deplasat 28 m? la un impact dintre 2 autoturisme similare din care unul este stationat iar cel care il loveste are o viteza de aprox. 70 km/h nu cred ca se poate produce o deplasare mai mare de 10-15 m a celui lovit.
Conditiile prezentate de mine sunt reale iar pe langa acest lucru au dat declaratii si alti 3 martori.
Eu am un Ford Focus Sedan iar motocicleta lui era un Suzuki de cel putin 750cc.
surprinde distanta parcursa dupa impact de autoturism.
accidentul s-a lasat cu victime? motociclistul?? la urma lui de franare avea probabil 80-100 km/h. asta nu se poate stabili decat in urma unei expertize tehnice.

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie - am sanse sa se stabileasca culpa comuna? kismiklos kismiklos Am avut un accident cu victima ( motociclist ) care venea din sens opus , eu urmand sa fac stanga pe un drum fara prioritate . Desi m-am asigurat din ... (vezi toată discuția)
Accident auto, stabilire vinovat Chrysk2 Chrysk2 Buna ziua , nu stiu exact ce sa fac , azi am discutat cu un avocat maine vom merge sa facem acte si apoi vom merge sa vedem dosarul. Ok , deci... Am avut un ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare (parte vatamata) TGU TGU Va salut in primul rand ... la sfarsitul lui mai am avut un accident in urma caruia am fost diagnosticat cu fractura clavicula + disfunctie ... (vezi toată discuția)