avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat persoana juridica (fara personalitate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat persoana juridica (fara personalitate juridica) intr-un SRL

Este posibila dobandirea calitatii de asociat intr-o societate cu raspundere limitata, de catre o persoana juridice straina, constituita sub forma unei societati simple, fara personalitate juridica?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:39, 16 Octombrie 2012
Calitatea de asociat o poate avea o persoana fizica sau o persoana juridica conform art. 1 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Parerea mea este ca trebuie sa aiba personalitate juridica pentru a avea calitatea de asociat.
Fiti amabil cum vine asta: "de catre o persoana juridice straina, constituita sub forma unei societati simple, fara personalitate juridica? "
In legislatia romana cel putin, mai intalnim societati civile fara personalitate juridica, care nu pot avea calitatea de asociat persoana juridica.
Eu ma refer strict la intrebarea utilizatorului care intreaba daca o persoana juridica straina poate... dar nu are personalitate juridica. Ca atare, intrebarea mea legitima este: are sau nu are personalitate juridica, este sau nu este persoana juridica?
este o persoana juridica fara personalitate juridica

Alte discuții în legătură

Infiintare filiala in romania eniculae eniculae Buna ziua, O societate spaniola doreste infiintarea une filiale in Romania. Ce documente sunt necesare si care este procentajul minim pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)
Intreprindere publica, persoana juridica de drept public domide2001 domide2001 Solicit ajutor in a face distinctie intre urmatoarele notiuni: - persoana juridica de drept public; - întreprindere publica, mai exact o societate comerciala ... (vezi toată discuția)
Asociat unic: persoana juridica straina cu asociat unic poate sa fie asociat unica intr o societatea romana noua? Alvaro Liniers Alvaro Liniers Am incercat sa inregistrez o societatea straina in ORC, si sa imi a sfatuit sa nu sa faca fara sa introduca inca un asociat. Este vorba de o societatea ... (vezi toată discuția)