avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat persoana juridica (fara personalitate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat persoana juridica (fara personalitate juridica) intr-un SRL

Este posibila dobandirea calitatii de asociat intr-o societate cu raspundere limitata, de catre o persoana juridice straina, constituita sub forma unei societati simple, fara personalitate juridica?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:39, 16 Octombrie 2012
Calitatea de asociat o poate avea o persoana fizica sau o persoana juridica conform art. 1 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Parerea mea este ca trebuie sa aiba personalitate juridica pentru a avea calitatea de asociat.
Fiti amabil cum vine asta: "de catre o persoana juridice straina, constituita sub forma unei societati simple, fara personalitate juridica? "
In legislatia romana cel putin, mai intalnim societati civile fara personalitate juridica, care nu pot avea calitatea de asociat persoana juridica.
Eu ma refer strict la intrebarea utilizatorului care intreaba daca o persoana juridica straina poate... dar nu are personalitate juridica. Ca atare, intrebarea mea legitima este: are sau nu are personalitate juridica, este sau nu este persoana juridica?
este o persoana juridica fara personalitate juridica

Alte discuții în legătură

Infiintare filiala in romania eniculae eniculae Buna ziua, O societate spaniola doreste infiintarea une filiale in Romania. Ce documente sunt necesare si care este procentajul minim pe care trebuie sa il ... (vezi toată discuția)
Asociat unic: persoana juridica straina cu asociat unic poate sa fie asociat unica intr o societatea romana noua? Alvaro Liniers Alvaro Liniers Am incercat sa inregistrez o societatea straina in ORC, si sa imi a sfatuit sa nu sa faca fara sa introduca inca un asociat. Este vorba de o societatea ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala ContSters134265 ContSters134265 O companie din subordinea Guvernului doreste sa-si infiinteze o filiala. Care sunt actele normative care reglementeaza aceasta activitate si pasii care ... (vezi toată discuția)