avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Lipsa brief original Belgia la inmatriculare in Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Lipsa brief original Belgia la inmatriculare in Romania

Am o masina adusa in tara de catre o firma importatoare romana, cumparata de la o firma din germania, masina fiind din belgia de la o firma de leasing.
Am facut toate demersurile necesare si am depus dosarul la inmatriculari.
Am fost instiintat ca masina nu poate fi inmatriculata daca nu depun SI briful original.
Deci, pana atunci, nu am avut de unde sa stiu ca briful pe care l-am primit de la firma importatoare era doar un duplicat dupa cel original.
Cei de la inmatriculari m-au anuntat ca vor face demersuri la autoritatea belgiana, in vederea inmatricularii masinii fara briful original,dar ca asta ar dura 3-4 luni.
Bineinteles ca mi-am stricat inima, dar m-am mai inviorat cand mi-au zis ca, pana la clarificarea situatiei, pot beneficia de numere rosii, sa pot merge cu masina.
Mentionez ca cererea de inmatriculare am depus-o pe 8 iunie.
Pe data de 9 octombrie am fost instiintat de cei de la politie ca masina nu poate fi inmatriculata decat daca aduc acel document original din belgia.
Chiar asa mi-au si zis : aduceti briful original si in max. 2 ore aveti numerele pe masina.
Abia atunci am inteles ca de fapt ma aflu intr-o situatie ce nu si-o doreste nimeni.
Nu mai pot circula cu masina, nici macar cu numere rosii...
Am studiat actele masinii cu o atentie de criminalist.
Ce am depistat :
- in primul rand, in factura dintre firma germana si cea romana, de la care am masina, este trecuta seria si numarul brifului duplicat. Am dedus astfel ca, practic, nici nu a existat briful original. ( La politie, mi-au zis si seria brifului care lipseste si care trebuie sa il aduc ) ;
- nu exista un document, o factura, intre firma de leasing din belgia si cea germana, de la care firma romana a adus masina ;
- pe briful existent a fost sters cu marker negru numele firmei de leasing din belgia, astfel incat aceasta nu poate fi identificata. aceasta manopera nu a fost facuta intamplator, ci, cu intentie .
Am discutat cu cei de la firma cara a adus masina, care mi-au zis ca sa nu-mi fac probleme, ca au o colaborare buna cu partenerul lor german, ca au acolo avocati si ca sa nu-mi fac griji ca problema mea nu e atat de serioasa (oare?!...)
Iar daca nu si nu, atunci va trebui sa pun masina pe platforma, sa o duc in germania sa facem alt brif si dupa aceea sa o aducem in tara la inmatriculare (him ! ) .
In urmatoarele incercari de dialog cu administratorul (cred !) firmei am fost amanat, evitat, eliminat in final ( figuri de genul:plec in germania sa vad ce pot face, acolo nu pot raspunde si cam din astea...)
Am trimis acestuia pe adresa de mail, cu intentia de a-l ajuta in demersurile sale, factura masinii, briful acesteia si raspunsul oficial de la inmatriculari in care era si seria si numarul corect, dat de autoritatea belgiana,al brifului care trebuia identificat si adus in tara.
Nu mi-a mai raspuns la mail. La telefon, nici atat, stiindu-mi numarul de pe care l-am apelat. Important esta ca nu figureaza ca fiind furata.
I N T R E B A R I :
- nu era obligatia importatorului sa verifice documentele de insotire a marfii ?
- nu este obligatia acestuia sa rezolve problema de fata ? Doar el a adus masina, nu am fost eu in germania sau belgia dupa ea...
- In afara de calea instantei judecatoresti, CE POT FACE SA POT INMATRICULA MASINA ?
Ajutati-ma cu un sfat, ca nu stiu incotro s-o apuc?

Va multumesc din suflet ! VIO

Cel mai recent răspuns: Gaitan , utilizator 20:18, 11 August 2018
buna . am aceeasi problema acuma , ce ai reusit sa faci cu masina ? ai reusit sa inmatriculezi ? si eu am incercat toate posibilitatile de inmatriculare si nu am reusit ! astept raspuns , multumesc mult
Salut. Am si eu o problema similara: am cumparat o masina adusa din Belgia, la care ii lipseste partea a doua din brieful. Dupa ce am facut pasii necesari inmatricularii, carte identitate vehicul la RAR, taxa de timbru platia, asigurare etc. la inmatriculari mi s-a spus ca daca nu am partea a doua a briefului trebuie lasat dosarul la ei pentru verificari si ca dureaza 3 luni. Acum au trecut 3 luni si am primit raspuns ca masina nu poate fi inmatriculata fara brieful complet sau fara dovada pierderii acestuia.
Ce au verificat ei in astea 3 luni?
Ce reprezinta dovada pierderii respectivului act?
Poate stiti ce se poate face.
Multumesc
buna imi spuneti va rog daca ati reusit sa inmatriculati masina? daca da cum ati procedat? sunt si eu in aceasta situatie am primit raspuns de la politie dupa trei luni ca nu putem inmatricula masina decat cu acel certificat care ne lipseste de aproximativ 2 luni am trimis prin avocat o adresa catre autoritarile belgiene sa ne ajute cu un raspuns si inca nu am primit nimic daca stiti ce am putea face cum sa rezolvam aceasta problema am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns multumesc mult
Problem se poate rezolva intrun singur mod : cautat numele proprietarului cu adresa lui de pe prima parte, luati legtura cu El sa faca o declaratie de pierdere à acestuia de la politie, Asta et tot !

cristina198624 a scris:

buna imi spuneti va rog daca ati reusit sa inmatriculati masina? daca da cum ati procedat? sunt si eu in aceasta situatie am primit raspuns de la politie dupa trei luni ca nu putem inmatricula masina decat cu acel certificat care ne lipseste de aproximativ 2 luni am trimis prin avocat o adresa catre autoritarile belgiene sa ne ajute cu un raspuns si inca nu am primit nimic daca stiti ce am putea face cum sa rezolvam aceasta problema am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns multumesc mult

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2018
Gaitan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut brief !!! nina_ar nina_ar Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este procedura si ce acte sunt necesare in cazul in care s-a pierdut brief-ul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto masina din germania dan73nik dan73nik As dori sa cumpar o masina din Germania, ca apoi sa o inmatriculez in Romania. Ce stiti despre inmatricurea pe baza de factura ? Influenteaza asupra taxei de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara talon lily_eugen lily_eugen Am si eu o problema si sper din suflet ca ma puteti ajuta cu un raspuns, pentru ca nu mai stiu pe cine sa intreb sau ce sa fac. Am cumparat in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)