avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita - firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita - firma de recuperare

Buna ziua,
In anul 2003, iunie,in timp ce lucram la o firma am beneficiat de o descoperire de card de salariu de 11 mil.lei vechi( 3 salarii), suma care peste 2 ani, ar fi trebuit depusa in cont.Am platit lunar acei 220.000 lei care mi se opreau timp de apropape2 ani, conform contractului, iar apoi in iunie 2005 nu am depus banii.Intre timp, nu am mai lucrat la acea firma, am nascut un copil, am luat indemnizatie 2 ani,apoi am lucrat in invatamant 3 ani.
In decembrie 2005 , m-au sunat de la banca, am discutat, si am depus 5 mil.din imprumut.
Apoi pana 2011 nu am mai avut niciun semn de la nimeni,am avut cred cateva scrisori recomandate, dar nu stiu de unde erau ca nu le-am ridicat de la Of.Postal.
Intre timp, de un an sunt plecata in strainatate. Intre timp, parintii m-au instiintat ca am primit de data aceasta scrisori in cutia postala de la o firma de recuperari creante prin care m-au notificat, iar acum am primit Instiintare de executare silita din partea Departamentului executari silite.Suma de recuperat este 6 mil.lei vechi ,la care se adauga penalizari...etc.,total 29 mil.lei vechi.Detin un apartament,dar am un credit ipotecar la el, achitat corect..Pot ei ajunge la asa ceva pentru o valoare atat de mica?Si in plus, nu suntem in Romania, ce pot face?
Dar aceasta datorie , nu se prescrie?Nu stiu cum sa reactionez?pana acum u au avut niciun semn din partea mea din 2005...ce pot face?#-o
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: doina_mystery , utilizator 08:52, 16 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Termenul de prescriere datorii este de 3 ani
Nu ati precizat daca in intervalul 2005-2011 creditorul a desfasurat demersuri pentru recuperare credit acordat
In situatia in care ati fost informata de execistenta unei executari silite in sarcina dvs ,pe cale de consecinta instanta de judecata a admis cererea creditorului a constatat ca cererea este intemeiata,astfel incat ,in final a incuviintat executarea silita
Executorul judecatoresc,cu scopul legitim de recuperare credit restant,detine autoritatea si competenta sa dispuna executarea silita asupra bunurilor dvs in evidenta ,bunuri mobile/imobile/
conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare -pana la concurenta debitului de recuperat
Daca apreciati ca detineti probe temeinice puteti formula contestatie la executare
Pana in 2011 nu am mai stiut nimic despre acest credit...Nu am ridicat nicio recomandata de la Of.Postal, ele intorcandu-se la expeditor banuiesc.Abia de anul trecut, din septembrie am inceput sa primesc stiri de la [editat].Srl., iar acum 2 zile aceasta aceasta Instiintare de executare silita...nu este insa un titlu executoriu...In plus, noi nu suntem in tara,ce pot face ei?
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
In plus, cum pot afla daca datoria este cu adevarat prescrisa? cu cine sa iau legatura?cu ei nu cred ca e indicat....
Daca vor incepe executarea silita, veti invoca prescriptia. Asa ii veti obliga sa demonstreze ca nu e prescrisa creanta, siveti sti daca e sau nu prescrisa. E o suma mica, probabil ca o puteti plati in cqzul in care pierdeti pe contestatie la executare. Termenul de prescriptie pare ca s-a implinit.

Succes!

Alte discuții în legătură

Posibil executare silita firma recuperare Silviu1987 Silviu1987 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 2007 de la Banca RBS pe care am putut sa-l platesc o perioada apoi am ramas fara job din cauza crizei din ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie mariustec mariustec Buna seara..deranjez cu o intrebare:daca am avut un credit la o banca iar dupa un timp neachitand ratele aceasta la cesionat unei firme de recuperari creante ... (vezi toată discuția)
Datorie recuperatori yonutz113 yonutz113 buna ziua! in urma cu cativa ani (prin 2008) am facut un imprumut la banca, iar la putin timp dupa aceea am facut si un card de credit cu limita de sold ... (vezi toată discuția)