avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Dupa proces fiul meu a ramas la fosta concubina cu drept decustodie totala.numai ca deatunci aceasta pleaca de 2 ani cate 6 luni in strainatate si lasa copilul in grija bunicilor care nu mi dau voie sa l vad.as putea lua copilul ? Pot demonstra pt ca acolo are contract de munca.
Cel mai recent răspuns: borfica , utilizator 15:21, 3 Noiembrie 2012
Ca sa solutionati problema dvs., avand in vedere interesul superior al copilului, puteti depune o actiune in instanta, prin care solicitati custodia comuna a minorului. In actiune puteti cere un anume program de vizite, program de vacante, stabilirea domiciliului minorului, pe scurt un plan parental.In interesul minorului este ca el sa beneficieze de prezenta ambilor parinti, in vederea educarii si ingrijirii sale.
Chiar daca hotararea e definitiva si a trcut cam mult de atunci ? Chiar daca nu l am vaz de peste un an eu platesc pensie .pot lua copilul daca ea pleaca 6luni in fiecare an.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
borfica, utilizator
Parintele interesat (adica dvs.) poate introduce o actiune de reinstaurare a autoritatii parentale comune, chiar daca exista o sentinta definitiva si irevocabila pe vechiul Cod Civil.

Art 512 din Noul Cod civil:
Redarea exerciţiului drepturilor părinteşti
(1) Instanţa redă părintelui exerciţiul drepturilor părinteşti, dacă au încetat împrejurările care au dus la decăderea din exerciţiul acestora şi dacă părintele nu mai pune în pericol viaţa, sănătatea şi dezvoltarea copilului.
(2) Până la soluţionarea cererii, instanţa poate îngădui părintelui să aibă legături personale cu copilul, dacă aceasta este în interesul superior al copilului.

A fost doar marturia uneia ca nu s in stare sa mi cresc copilul si ca nu I am dat nimic ceea ce nu e adevarat .nu am facut nimic din cele prevazute in acest art. 512
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
borfica, utilizator
Cel mai simplu obțineți un program de vizitare stabilit de instanță și care nu mai poate fi contestat de către bunici.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna elenna9 elenna9 Buna ziua! In ce conditii, un tata isi poate recupera drepturile parintesti, si de a reveni la custodie comuna,tinand cont de faptul ca tatal nu sa interesat ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna custodie totala? kriss_kriss06 kriss_kriss06 buna ziua,as vrea sa stiu ce obligatiuni ii revin tatalui copilului prin acest divort cu custodie totala si cat poate face parte din viata copilului? (vezi toată discuția)
Acord de mediere magirescuradu magirescuradu sunt divortat din2001de fosta sotie.din 2002 am convetuit cu ea fara acte legale.in 2004 sa nascut un baietel pe care l-am recunoscut.anul acesta in luna ... (vezi toată discuția)