avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alternativa cic ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alternativa cic ?

Buna ziua,

in conditiile in care sunt angajata, dar nu indeplinesc conditiile pentru a intra in concediu crestere copil cu indemnizatie,
ce alternative am ca sa pot sta acasa cu copilul cei 2 ani, (ca si mamicile cu indemnizatie)?

mutlumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters70514 , utilizator 17:42, 29 Ianuarie 2009
In conditiile in care sunteti angajata si nu indepliniti conditiile pentru a intra in concediu pentru crestere copil nu aveti nici o alternativa sa stati acasa cu el doi ani ,decat pe propriile cheltuieli...
Legea prevede clar care sunt conditiile pentru ca mamele sa beneficieze de acest drept, iar daca dumneavoastra nu le indepliniti nu exista alternativa, acest concediu si indemnizatia aferenta se acorda si se platesc strict in conditiile prevazute de lege.
Singura alternativa ar fi sa isi ia sotul dumneavoastra concediu in cazul in care indeplineste aceste conditii si va este convenabil.
Multumesc,

banuiam eu ca asa este...
nu mi se pare prea corect: asa cum vad eu lucrurile, ar trebui ca doar acodarea indemnizatiei sa fie conditionata de realizarea de venituri, si nu concediul de 2 ani (= suspendarea contractului de munca) in sine.
Dar legislatia nu ma ajuta :(


Puteti beneficia de CIC , dar nu puteti beneficia de indemnizatie . Puteti solicita la angajator un concediu fara plata pentru cresterea copilului de pana la 2 ani ( de fapt acest lucru l-a spus consultantul anterior "pe propriile cheltuieli")
Concediul fara plata nu e "CIC". Cu atat mai mult, angajatorul nu e obligat sa accepte asa ceva, iar solicitanta nu beneficiaza de protectia oferita de OUG 148/2005 (imposibilitatea concedierii pe motive subiective). CIC fara plata exista numai dupa al treilea copil.
Multumesc pentru sfaturi si pentru interes.

Dupa parerea dvs., pot beneficia macar de concediul fara plata de 1 an, prevazut de CCMUN, art. 62?
(cu obligarea firmei sa imi acorde acest concediu si imposibilitatea concedierii)?

p.s. este exclus ca tatal copilului sa intre in cic.

Alte discuții în legătură

Are dreptul ContSters81099 ContSters81099 Buna ziua, daca o angajata nu are dreptul la indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varste de doi ani pentru ca nu are stagiul suficient are dreptul ... (vezi toată discuția)
Consiliere concediu ingrijire copil CristinaGG CristinaGG Buna ziua, Conform Legislatiei in vigoare tatal trebuie sa stea acasa 1 luna astfel se reduce duarata CIC pentru mama de la 12 luni la 11 luni. Tot aceeasi ... (vezi toată discuția)
Ccc dupa concediu fara plata Rikidone79 Rikidone79 Pana in aprilie 2011 am fost in CIC iar apoi am intrat in concediu fara plata pentru ingrijirea copilului pentru un an. Am ramas din nou insarcinata. :) As ... (vezi toată discuția)