avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O firma care inchiriaza un spatiu intr-un bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O firma care inchiriaza un spatiu intr-un bloc rezidential este normal sa apara pe listele lunare de plata a cheltuielilor de intretinere?

Blocul incare locuiesc are inchiriat un spatiu de la parter unei societati comerciale cu mai multi angajati.

Pe listele de plata lunare ale cheltuielilor la intretinere, nu este trecuta si aceasta societate , astfel ca nu stim daca participa sau nu la plata utilitatilor.Mai precis, asociatia de locatari nu da nici un detaliu privind modalitatea de taxare a acestei firme. Toate facturile care vin se impart pe nr de persoane sau apartamente. Despre spatiul inchiriat la parter nu se face nici o referire.

Intrebare
Este corect ca firma care inchiriaza spatiul de la parter sa apara pe listele comune cu plata cheltuielilor la intretinere?
Cel mai recent răspuns: Aisha22 , utilizator 18:07, 14 Noiembrie 2012
Depinde cine este proprietarul spatiului inchiriat si cum este incheiat contractul de inchiriere.
Poate contractul este incheiat in asa fel incat firma respectiva sa plateasca numai chiria nu si utilitatile.
Daca contractul este incheiat fara plata utilitatilor de catre firma , inseamna ca locatarii vor plati tot ce a consumat firma respectiva, apa , curent, caldura etc?

Multumesc ptr raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~
Al cui este acel spatiu inchiriat? Daca este al asociatiei de proprietari probabil ca suma pe care asociatia o incaseaza de la firma care a inchiriat spatiu, este suficienta pentru a acoperi si cheltuielile cu utilitatile
Daca spatiul respectiv nu este al asociatiei, atunci proprietarul are contrate separate pentru utilitati, pretul acestora fiind mai mare pentru firme decat cel casnic.

Alte discuții în legătură

Contributii la asociatia de proprietari Amariei Alin dumitru Amariei Alin dumitru spatiu comercial din contructie la parterul unui bloc, cu intrare separata fata de locatari, cu bransament separat la apa si contract de apa-canalizare cu ... (vezi toată discuția)
Repartizarea costurilor energiei termice cyucy cyucy Buna ziua! Am de ceva vreme probleme cu asociatia de proprietari vizavi de repartizarea costurilor comune pentru incalzire. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment bellefille bellefille Proprietarul unui spatiu comercial ,aflat la parterul unui imobil de locuinte ,care este inchiriat este obligat la plata fond rulment si daca da cum se ... (vezi toată discuția)