avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Va rog un sfat in privinta unui credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Va rog un sfat in privinta unui credit cu ipoteca

Buna ziua,acum 6 ani am contractat un credit cu ipoteca pt a-mi despagubi fostul sot la partaj.Imprumutul l-am facut in dolari si mi s-a acceptat si coplatitor.In prezent,sunt in concediu de crestere a copilului,nici nu mai locuiesc cu cel care a fost coplatitor si din cauza cresterii dolarului,rata mea depaseste veniturile,practic sunt singura cu 1 copil in ingrijire si un venit de 1200 lei ia rata ajunge la 1300 lei pe luna.Ce pot sa fac in aceste conditii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:08, 19 Noiembrie 2012
Va trebui s aluati legatura cu banca si sa aratati situatia dvs financiara, solicitand o rescadentare a creditului, cu o micsorare a ratei. Daca ajungeti la un acord cu banca, acesta va trebui sa fie unul scris si un grafic de rambursare atasat.
Va multumesc pt raspunsul rapid,din pacate am incercat de mai multe ori sa fac asta si nu s-a rezolvat nimic.Ei si-au desfiintat sediul din orasul meu si singura posibilitate de-a lua legatura cu banca este ptin telefon sau mail.De cate ori sun imi raspunde alta persoana care imi spune ca nu se poate si ca daca nu platesc o sa-mi scoata apartamentul la vanzare,deoarece contractul este incheiat astfel incat sa fie achitat pana la varsta mea de 65 ani si deci,fiind pe perioada maxima nu se mai poate face nimic.
Referitor la aceeasi problema,am revenit sa va spun ca pentru inceput am trimis bancii o notificare scrisa,cu confirmare de primire,la care am atasat si decizia prin care mi se stabileste indemnizatia in cuantum de 1200 lei.Acolo am aratat,pe scurt,ca atat situatia mea financiara cat si cea familiala s-a schimbat foarte mult de la data incheierii contractului,in sensul ca eu nu mai locuiesc cu coplatitorul si am si un copil in ingrijire.
Credeti ca am vreo sansa sa rezolv ceva?
Pentru ca urmatorul pas pe care-l voi face,in cazul unui raspuns negativ,este sa apelez la un mediator bancar.Am mai stat de vorba si cu alte persoane cat de cat in tema ( 2 avocati si cineva care lucreaza la opc),unii mi-au spus ca rata nu are voie sa depaseasca jumatate din venituri,altii ca nu o sa rezolv nimic......nu mai stiu ce sa cred si ce sa fac :(
V-as ruga din suflet sa-mi spuneti si parerea dvs,m-ar ajuta foarte mult in luarea unei hotarari
Poate cel ce s-a referit la rata, o fi inteles ca acum luati credit pt ca nu are nicio legatura gradul de indatorare cu situatia dvs actuala. Dvs ati contractat deja un credit ( e adevarat in alte conditii de venituri), vi s-a analizat situatia atunci si gradul de indatorare (care difera de la banca la banca.. in vremurile lui 2007-2008, acceptau si pana la 80 %), v-ati angajat sa platiti o rata lunara de X lei/ dolari/ franci, trebuie sa va respectati angajamentul asumat prin contract. In cazul dvs ca nu mai aveti aceleasi venituri si nu va mai permiteti rata, puteti spera ca in urma negocierilor cu banca sa ajungeti la o intelegere sa platiti o rata mai mica pe o perioada mai mare de timp, insa trebuie sa aveti in vedere ca banca nu e obligata sa accepte.
In cazul unei executari silite, cand e vb de poprire pe veniturile salariale, poprirea nu poate depasi 1/2 din salariu cand e vb de mai multi creditori sau mai multe titluri executorii, si 1/3 cand e vb de un singur creditor. Dvs nu aveti salariu, iar indemnizatia nu poate fi poprita. Din pacate, va pot executa si bunuri pana la concurenta sumei datorate.
Inteleg ca aveti o casa, asadar aveti tot interesul sa ajungeti la intelegere cu banca si sa evitati executarea silita.
.
.
Da,am un apartament cu 2 camere,ipotecat in favoarea acestei banci,deci daca banca nu va fi de acord sa renegociem contractul iar eu nu voi putea achita ratele inseamna sa raman practic pe drumuri cu un copil.Problema este ca nici daca as vinde apartamentul nu as acoperi datoria,poate doar jumatate,din cauza cresterii cursului leu-dolar,iar pt restul sumei existand posibilitatea popririi,asa cum ati spus.
In aceste conditii,cred ca mi se va refuza cererea si atunci mai are vreun rost sa mai apelez la un mediator?

Alte discuții în legătură

Coplatitor (fara stiinta) la al doilea credit desi suma ratelor este dubla fata de venitul meu ContSters385471 ContSters385471 Buna ziua, Am un credit in derulare la [b]banca A in valoare de 730 lei[/b] (acesta fiind gradul maxim de indatorare conform salariului meu). Mai am 2 ani ... (vezi toată discuția)
Credit fara asigurare de viata cu codebitor maryana2701 maryana2701 Buna seara, sotul meu a decedat acum doua sapt am fost la banca ieri sa rezolv si miau spus ca nu are creditul asigurare si culmea cardul de cumparaturi care ... (vezi toată discuția)
Datorie banca caprice caprice Buna ziua, as dori o indrumare in urmatoarea situatie: ce se intampla in cazul in care 2 soti din care unul este coplatitor celuilalt fac un imprumut la ... (vezi toată discuția)