avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... creante asigurate si inscrise la masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

creante asigurate si inscrise la masa credala

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu o opinie privitor la urmatoarea speta, eventual cu mentionarea articolelor din legislatie care sustin opinia dumneavoastra.

Este incheiata o polita de asigurare a creantelor (cu o firma specializata in domeniu) pentru unul dintre clientii nostri.
Clientul intra in procedura de insolventa si ne notifica privind inscrierea la masa credala
Asiguratorul creantei ne retrage limita de credit pentru clientul intrat in insolventa
Noi intocmim documentatia pentru constituirea dosarului de dauna si pentru inscrierea la masa credala a creantei neincasate. In componenta soldului sunt 5 facturi in valoare totala de 50000 ron. Aceste facturi au fost notificate asiguratorului si instantei.
La o data ulterioara se negociaza cu clientul in procedura de insolventa continuarea colaborarii si se ajunge la varianta vanzarii cu plata pe loc a marfii livrate.
In contractul de asigurare se prevede ca orice sume incasate ulterior depunerii unei cereri de despagubire se deduc din suma notificata in cererea de despagubire.
Societatea ne reduce despagubirea cu suma incasata ultriore si pentru alte facturi decat cele aflate in perioada de asigurare
Cat este de legala aceasta practica ?

Va multumesc si va doresc o zi placuta!
Ovidiu

Alte discuții în legătură

Creante asigurate si inscrise la masa credala ovidiumazilu ovidiumazilu Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o opinie privitor la urmatoarea speta, eventual cu mentionarea articolelor din legislatie care sustin opinia ... (vezi toată discuția)
Creanta neincasata si asigurata ovidiumazilu ovidiumazilu Buna ziua Creanta neincasata la debitor intrat in procedura de insolventa : 100.000 ron. Suma este inscrisa la masa credala Suma este in limita asigurarii ... (vezi toată discuția)
In anul 2020 societatea noastra a avut un anumit furnizor de ... mirica.iulia mirica.iulia In anul 2020 societatea noastra a avut un anumit furnizor de energie electrica. Valabilitatea contractului a incetat la data de 31.12.2020.Incepand cu ... (vezi toată discuția)