Sambata s-a terminat un pic norocul. Circulam pe DN2 Bucuresti-Buzau, inainte de Cotorca(in afara localitatii), din sens opus vad un logan de politie care brusc da drumul la girofar si imi face flashuri. Inital, dupa ce am trecut, m-am gandit ca nu este o modalitate legala de a ma opri si am zis sa continui drumul. Urmarind in oglinda manevra spectaculoasa de intoarcere m-am gandit ca pot fi dat prin statie si am hotarat sa fiu cuminte si am oprit ca sa ii astept :D.
Vine politistul in dreptul masini(s-a purtat exemplar fara arogante fara talente) se legitimeaza, imi cere actele, le prezint si imi spune (dupa cum ma asteptam) ca am fost depistat cu aparatul radar. Imi spune ca m-au inregistrat cu 171km/h si ca urmeaza suspendarea pe 3 luni si amenda corespunzatoare. Am incercat sa explic motivul pentru care ma grabeam, s-a scuzat si a spus ca nu are ce face... Am incercat sa vorbesc mai mult, dar nu am avut succes.
Imi aduce procesul verbal(fiind dimineata) singurul lucru care mi-a trecut prin minte a fost sa trec la mentiuni sau obiectii ca masina de politie cu aparatul radar circula din sens opus(stiam de cazul de la Urziceni, dar se pare ca a fost solutionat favorabil politiei). Apoi i-am spus ca nu semnez, a oprit un camion cu remorca si soferul pe post de martor.
Am plecat de acolo cu o dovada de circulatie de 15 zile.
Acum nu stiu cum sa aleg: sa dau acel examen si sa reduc perioada la o luna sau sa contest procesul verbal?
1.Procesul verbal urmeaza sa imi fie trimis prin posta.(Daca nu il primesc in 15 zile nu pot sa cer o prelungire a dovezii de circulatie? sau sa bazez contestatia pe acest fapt? desi aici nu mai am cum sa contest procesul verbal pentru ca nu l-am primit..
2. In cazul in care primesc procesul verbal inainte sa imi expire dovada, as avea sanse de reusita? (singurul motiv la care am putut sa ma gandesc este cel prin care cer documentele care sa ateste verificarea metrologica si poate am noroc)
3. Cand am incercat sa vorbesc cu ei, am fost la masina de politie si am vazut destul de clar poza cu masina si viteza(nu am stiut sa caut acel T pe imagine). Nici nu am incercat sa le mai cer proba video.
4. Daca contestatia se solutioneaza defavorabil mie am de suferit legal? (Sa nu mai primesc dreptul de a reduce perioada de suspendare sau mai rau sa primesc si un bonus?)
Echipajul de politie este din Ialomita
Aveti doua posibilitati:
1) platiti jumatate din amenda, promovati testul si cereti reducerea perioadei de suspendare la 30 zile
2) contestati in instanta procesul verbal, daca nu castigati platiti amenda integrala, promovati testul si nu vi se va aproba reducerea perioadei de suspendare la 30 zile.
Decizia va apartine. Eu as opta pentru prima.
Imi cer scuze ca intervin in topicul altcuiva dar sper ca nu este cu suparare. Problema mea este asemanatoare cu a colegului de mai sus de aceea m-am gandit ca nu are rost sa deschid un topic nou.
In data de 24.04.2009 am fost oprit pe A2 pentru depasirea vitezei maxime legale si mi s-a suspendat permisul pentru 3 luni. Am refuzat sa semnez procesul verbal asa ca politistul a oprit o alta masina si a pus soferul sa semneze ca martor. Mi-au dat dovada pentru 15 zile. Pana in ziua de azi 15.06.2009 nu am primit procesul verbal. Intrebarea mea este daca se poate face ceva din punct de vedere legal avand in vedere ca nu am procesul verbal.
Va multumesc!
LE: Pot si eu sa confirm ce a spus Romibaro. Si mie mi s-a redus perioada de suspendare la 30 zile dupa ce am contestat un proces verbal si am pierdut in instanta.
LLE: In legatura cu problema mea are cineva vreo idee?
As dorii sa stiu daca ai rezolvat ceva legat de situatia ta ?
Sunt in situatie identica , inclusiv locatie si mod de abordare .
Nu am semnat procesul verbal, si momentan astept prin posta procesul verbal .