avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce platim intai...penalitatile sau suma restanta?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce platim intai...penalitatile sau suma restanta?

Buna ziua.
1.Am un mare necaz cu asociatia de propietari...un vecin s-a dus sa isi platesca intretinerea constand in suma de 200 lei.Vecinul respectiv a avut si niste penalizari (cam 250 lei).Casierul (el fiind si administratorul) a taiat chitanta mai intai pe penalizari fara al anunta....cat de legala a fost procedura casierului????...acum vreau sa ma duc sa platesc si eu suma restanta dar imi este frica, ca imi va taia chitanta tot pe panalizari ci nu pe suma restanta.ce este de facut?...e legala treaba asta?

2. Am primit un oridin de ipotecare de la cadastru pentru sumele restante la intretinere.Asociatia nu ma instiintat referitor la procedura aplicata.Este legala treaba asta?i-am intrebat pe dansii de la asociatie si mi-au raspuns ca este o baza legala asigurandu-se astfel ca eu voi plati acea suma.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:17, 2 Decembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Se incaseaza atat intretinerea restanta cat si penalizarile aferente acesteia in functie de vechimea acestora, niciodata nu se va incasa intai luna curenta, iar dupa aceea restanta sau penalizarile.
1-Normele vigoare obliga perceperea concomitenta a restantei si a penalitatilor la sume in ordinea cronologica a vechimii acestora
2-La cadastru vi s-a comunicat instituirea privilegiului imobiliar- in temeiul disp art 51 din L nr 230/2007
Am cateva intrebari.
1. Este normal ca la avizierul blocului, unde este afisat tabelul cu intretinerea sa fie afisat, tabelul, doar pentru o saptamana? Adica, azi este afisat, sta o saptamana si apoi este luat iar cand este gata urmatorul, este pus... urmatorul.
2. Din tabelul respectiv, nu reusesc sa inteleg anumite coloane. De exemplu, ultimele doua coloane sunt: total de plata si total, exact in ordinea aceasta. Este normal?
Ce intelegeti dvs. prin total si total de plata? Adica unde sunt incluse cheluielile pe luna curenta si unde sunt incluse cele restante?
Intre cele doua rubrici de "total" ar trebui sa mai fie una sau mai multe rubrici care sa adune sume de la primul total, lunar presupun, la totalul general.
Adica penalizari, fonduri, restante...... ceva de genul acesta.

Chestiunea cu schimbarea tabelului saptamanal, daca e o regula, nu-i normal, daca s-a gresit, poate ca l-a corectat si l-a pus dupa o saptamana....

Alte discuții în legătură

Buna ziua, poate cineva sa îmi spună dacă este corect sa îți ... Snake1970 Snake1970 Buna ziua, Poate cineva sa îmi spună dacă este corect sa îți includă în cotă de întreținere penalizările?Specific că pe lista de întreținere ... (vezi toată discuția)
Formula calcul restante cote intretinere dragos7766 dragos7766 Buna ziua, Problema si intrebarea mea se refera mai mult la formulele de calcul ale penalizarilor pentru cazul meu. In acest sens voi exemplifica prin ... (vezi toată discuția)
Rubrica restante in listele de plata florin555 florin555 Buna ziua, In conformitate cu Ordinul 3103 din 2017, listele de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari contin la rubrica ... (vezi toată discuția)