avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Depunere declaratii PFA traducator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Depunere declaratii PFA traducator

Buna ziua,

Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA.
Anul trecut in luna ianuarie am depus la Adm. Financiara urmatoarele declaratii: 200, 220 si 392B.
As dori sa stiu daca intre timp s-a mai schimbat ceva, mai trebuie depuse si alte declaratii? Termenul a ramas acelasi - 31 ian.?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Jazmin , utilizator 21:11, 1 Iulie 2014
Aveti obligatia depunerii declaratiei anuale de impunere 200- "Declaratie privind veniturile realizate", pana la data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui in care s-au realizat veniturile.

Pana la 31 ianuarieinclusiv depuneti declaratiile 220 si 600- Declaratie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii (daca nu sunteti salariata sau pensionara).

Daca nu sunteti salariata, dupa data de 1 iulie 2012 aveati obligatia depunerii declaratiei 600 pentru anul 2012.


Pana la 25 februarie inclusiv , declaratia 392B.



Contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate (CASS) se datoreaza chiar daca PFA realizeaza concomitent si alte venituri.

Potrivit prevederilor art. 296 indice 25 alin (1) , declararea veniturilor care reprezinta baza lunara de calcul a contributiilor sociale se realizeaza prin depunerea unei declaratii privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, precum si a declaratiei de venit estimat prevazute la art. 81 si a declaratiei privind venitul realizat prevazute la art. 83, pentru contributia de asigurari sociale de sanatate.
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt. Mai am doua nelamuriri:
1. Sunt salariata(lucrez la o institutie de stat), prin urmare declaratia 600 nu trebuie depusa? Nu am depus pana acum.
2. Contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate - se plateste tot la CAS sau mai nou la Adm. Financiara? Anul trecut mi s-a spus ca trebuie sa platesc pana in 15 martie - dar dupa ce primesc decizia de la Adm. Financiara. S-a schimbat ceva?

multumesc.

1. Nu depuneti declaratia 600 in acest caz.
2. La Administratia Financiara.
Colega noastra @genova explica in acest topic pasii care trebuie urmati.
www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua,

As dori sa stiu daca pentru anul 2014 s-a modificat procedura de depunere a declaratiilor sau daca au aparut alte declaratii obligatorii.
Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. De asemenea, lucrez si la o institutie de stat.

Declaratia 220 trebuie depusa daca in anul 2013 am inregistrat venit, nu pierdere?
Anul trecut la Adm. Financiara nu mi-au primit-o. Mi-au spus ca trebuie depusa doar daca am inregistrat pierdere fiscala.

Mai trebuie sa depun:
392B - pana la 25.02.2014
200 - pana la 25 mai

Pana la 25.03. trebuie sa achit o parte din impozitul pe venit + 5,5% contributie sanatate.
Referitor la acest CASS pe care il platesc la Adm. Financiara, trebuie sa mai duc la Casa de Asigurari de Sanatate o copie a deciziei anuale de impunere de anul trecut - pentru regularizare? sau regularizarea se face tot de catre Adm. Financiara?

multumesc.
Ramane valabile de depus D392b si D200 la aceleasi termene.
D220 o depuneti daca estimati ca aveti variatii mai mari de 20% fata de anul precedent.
Platile anticipate pentru cele 4 trimestre din 2014 se achita pana pe 25 a ultimei luni din trimestru.

Alte discuții în legătură

Declaratii obligatorii pfa traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. De asemenea, lucrez si la o institutie de stat. As dori ... (vezi toată discuția)
Declaratii obligatorii pfa + impozit pfa 2016 sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt traducator PFA, in sistem real, neplatitor de TVA. De asemenea, lucrez si la o institutie de stat ca angajat cu norma intreaga. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa 2015 Silvasanu Silvasanu Buna ziua si LA MULTI ANI! Sunt PFA din aprilie 2012, sistem real, si v-as ruga sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depun pentru anul 2014 respectiv 2015: ... (vezi toată discuția)