avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... contract de prestari servicii incheiat de un jurist ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

contract de prestari servicii incheiat de un jurist angajat la o societate comerciala

buna ziua.va expun o speta destul de interesanta cu rugamintea de a ma ajuta in solutionarea acesteia sau macar sa obtin cateva ide.
un jurist angajat al aunei societati comerciale doreste incheierea unui contract de prestari servicii cu beneficiarii acestei societati in scopul de a le intermedia legatura cu institutiile publice (administratii financiare, primarii, instanta etc.)
este posibil din punct de vedere legal ca acest jurist sa incheie un contract de prestari servicii si cu alte societati - beneficiare ale angajatorului sau?
eu as vedea posibila prezentarea unui mandat autentic pentru a efectua si alte servicii decat cele pentru care s-a angajat, atata timp cat el este salariat al unei societati.
Cel mai recent răspuns: marijka25 , utilizator 11:47, 5 Iunie 2013
Daca juristul este angajat al societatii respective, pana una alta intra chiar in atributiile lui sa reprezinte societatea pe unde este nevoie.
Mai mult juristul are calitatea de angajat si ar trebui sa fie angajat si al celorlalte societati, nu sa incheie contracte de prestari servicii.
Dar probitatea profesionala ar trebui sa-l impiedice sa reprezinte atat "reclamantul" cat si "paratul".....
Iar pentru servicii suplimentare mai faceti d-voastra un act aditional la contractul de munca initial, semnat de ambele parti.
Persoana in cauza poate "presta" activitati de consiliere juridica doar in baza unui contract individual de munca, sens in care se pot incheia astfel de contracte (chiar si cu timp partial) cu alte societati. Trebuie totusi avut in vedere conflictul de interese (daca este cazul).
In situatia in care alegeti varianta mandatului, persoana in cauza (juristul) va va reprezenta in calitate de mandatar al Dvs. si numai in legatura cu cele specificate in textul procurii acordate.
problema este ca domnul jurist doreste sa reprezinte atat angajatorul cat si beneficiarii acestuia in relatia cu institutiile publice in baza unui contract de prestari servicii, lucru care mie mi se pare un pic peste lege, atata vreme cat el este angajat al unei societati

Eu as avea in vedere si prevederile Legii nr.514/2003 cu privire la incompatibilitatea unui consilier juridic ...
i-au fost respinse solicitarile intrucat se prezentase doar cu o legitimatie din partea uniunii consilierilor juridici si o delegatie tot de acolo sustinand ca are aceleasi drepturi ca un avocat, adica poate reprezenta orice persoana juridica sau fizica in baza acestei legitimatii si delegatii stampilata numai de el.
dupa care a considerat ca poate reprezenta beneficiarii angajatorului in baza unui contract de prestari servicii in relatia cu institutiile publice

Alte discuții în legătură

Imputernicire in vederea reprezentarii in instanta ABANA ABANA Va rog acceptati sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari : 1. O imputernicire de reprezentare juridica avind antetul Colegiului Consilierilor juridici , ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate acorda consultanta unei sc in baza unei conventii civile? doinytza doinytza Un consilier juridic poate sau nu sa incheie conventie civila cu o societate comerciala pentru a-i acorda acesteia consultanta juridica?Am auzit diverse ... (vezi toată discuția)
Ce este, de fapt, un consilier juridic? Iulian81 Iulian81 Din cate am inteles un consilier juridic ar cam aceleasi atributii ca si un avocat... atunci ce rost mai are meseria aceata? De ce nu se spune din start ca ar ... (vezi toată discuția)