avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa-l scot pe fratele meu din casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa-l scot pe fratele meu din casa?

Buna ziua
Am un frate care 35 ani care nu lucreaza si sta numai baut si mai noua a adus si pe o doamna in casa care este ( saraca cu duhul ), eu vreau sa l dau afara din casa pt ca a reusit sa o aduca in stadiu pe mama sa faca un infart si nici acum cand este la spital nu o lasa sa isi revina. Va rog sa mi dati un raspuns multumesc

Sta in apartamentul parintiilor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Strimbeanu , Alte profesii 10:59, 17 Ianuarie 2013
o actiune de evacuare formulata de proprietarul apartamentului (sau de un mandatar, in numele proprietarului).
Fratele dvs are o alta locuinta unde sa stea?
Trebuie deschis proces.
Se numeste actiune in evacuare dar dureaza mult...

Daca exista motive temeinic puteti incerca pe calea ordonantei presedintiale evacuarea insa nu cred ca veti avea sanse daca nu va veti angaja avocat deoarece este foarte tehnica o asemenea actiune in justitie si trebuie analizat de avocat mai inainte ce sanse aveti prin raportare la probele care se vor administra in fata instantei de judecata.
Unde are fratele mutatia?
Mama dumneavoastră ce spune de ce se întâmpla?
Buna seara .
Daca nu se indreapta,numai proprietarul imobilului, adica mama ,are dreptul sa-l dea afara din casa,fara proces.Nicaieri nu scrie ca,rudele violente, nu pot fi date afara din casa,atunci cand sunt violente. Nu trebuie proces civil.Pur si simplu,daca acesta savarseste fapte violente asupra proprietarului, acesta pe langa apararea penala pentru aceste fapte,are dreptul sa-l de afara pe cel violent,iar daca acesta refuza, este caz de refuz de parasire domiciliu,respectiv violare de domiciliu.
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2013
Marius Bote, Practician in insolventa

Alte discuții în legătură

Evacuare din casa cristinap2006 cristinap2006 bun seara , numele meu este cristina , am 26 de ani , eu locuiesc intr-un apartament , care este pe numele mamei mele , in acest apartament mai locuieste sora ... (vezi toată discuția)
Mostenire andreutzz98 andreutzz98 Buna ziua! In luna decembrie am mostenit un apartament si o masina.In apartament locuieste bunica din partea mamei,mama decedand.Bunica nu ne-a permis nici sa ... (vezi toată discuția)
Sora mea data afara din apartament mihaigeorgescueu mihaigeorgescueu Buna ziua! Sora mea a locuit in concubinaj 12 ani cu un barbat care a decedat! Ea a locuit in apartamentul acestuia (proprietate personala). Dupa decesul ... (vezi toată discuția)