avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare Pensie

Pentru ce tip de pensie ar trebui sa-mi fac dosarul ?

Inainte sa ma incadrez in munca (in 1981) am facut diabet zaharat insulino-dependent. Am o scrisoare medicala datata de Institutul Cantacuzino in acest sens. Eram student in ultimul an de facultate. Primul Certificat de persoana cu handicap accentuat de gradul II l-am obtinut de-abia in 1991 (din nestiinta ca se elibereaza asemenea certificate sa ca imi vor folosi mai tarziu). De la ce data se considera ca am primit handicapul ? de la data Scrisorii Medicale sau de la data primului Certificat de Persoana cu Handicap ? Pot sa-mi intocmesc dosarul cu Pensie la limita de varsta cu 10 ani mai devreme sau pot sa-mi intocmesc dosarul cu Pensie Anticipata sau de Invaliditate ?

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate - diabet gabrielsavu gabrielsavu Care este sansa mea de a fi pensionat inainte de vreme sau cand pot fi pensionat si in ce conditii ? Am 54 de ani, Sufar de diabet insulino-dependent din anul ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate si/sau indemnizatie de handicap jonela19 jonela19 buna ziua, sunt o persoana de 56 ani, diagnosticata cu diabet zaharat tip II insulino dependent si am fost operata in 2010 de cancer de colon cu grad ... (vezi toată discuția)
Pensionare gabrielsavu gabrielsavu As dori sa stiu daca ma pot pensiona si cam care ar fi pensia pe care as putea primi-o. Conditii : Am 52 de ani si peste 20 de ani de munca. M-am imbolnavit de ... (vezi toată discuția)