avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament

Am achizitionat in urma cu 3 ani prin programul prima casa un apartament impreuna cu sotia mea. Amandoi suntem proprietari, eu sunt debitor la credit iar ea codebitor. Am divortat in urma cu 2 luni.
Am impartit bunurile din casa.
De comun acord am hotarat sa imi ramana mie apartamentul si sa trecem creditul pe numele meu.
In ce conditii se poate face partajul acestuia si care sunt pasii de urmat? Pana acum am achitat ~7000 euro rate din care doar ~2000 reprezinta contravaloarea apartamentului restul fiind dobanzi si comisioane bancare.
Va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:13, 4 Februarie 2013
Mergeti intai si discutati la banca le spuneti cum vreti sa partajati si incheiati act aditional la contractul de credit, apoi partajul efectiv il faceti la notar daca v-at inteles asupra partajului .. daca ii dati sau nu fostei sotii sulta..
Aceasta sulta se taxeaza in vreun fel? Pt ca daca da o vom reduce cat se poate pt ca nu are rost sa platesc taxe mari. Sulta la care ne-am inteles ramane aceeasi oricum. Ei ne pot obliga la o anumita suma?
Nu va impune nimeni o anumita suma, oricum veti plati taxe la valoarea apartamentului.
Mda, ne vor face inca o evalaure si probabil la aceea vom plati taxe notariale. multumesc pt raspuns
Valoarea apartamentului (in cazul partajului la notariat) este cea din expertizele notariale, care se afla deja in uzul notarilor publici....
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
narcisa_salbatica, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)
Partaj notar danaru danaru Buna seara, As dori si eu o informatie...Am hotarat sa facem partajul la notar: un apartament ipotecat, credit imobiliar pe 22 de ani si o masina, tot cu ... (vezi toată discuția)
Partaj notar - acceptul bancii? ADANNA ADANNA Buna ziua, In partajarea unui apartament ipotecat, e nevoie de acceptul bancii sau nu? (Mentionez faptul ca e vorba de un partaj la intelegere, in urma ... (vezi toată discuția)