avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclamatie liniste bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclamatie liniste bloc

Recent am aflat ca am fost reclamarta ca nu mentin linistea in bloc, de catre doamna care locuieste sub apartamentul meu.
As dori sa stiu si eu: care este limita de zgomot admisa in locuinte? Exista o lege in acest sens?
Mentionez ca nu dau petreceri, nu ascult muzica , seara niciodata, nu vorbesc tare, nu am certuri, etc.

De fapt doamna a reclamat ca o deranjeaza mersul meu (sau al sotului meu, sau al copilului), ca mergem noaptea ( si ziua) tare prin casa si se aude la ea, ca mutam mobila noaptea (absurd!). O deranja scaunul de la calculator, cu rotile, se pare ca se aude la ea cand il miscam, o deranjeaza daca scapam un lucru pe jos sau daca sare copilul din pat in loc sa coboare normal, pe aceasta o deranjeaza si copii afara daca se joaca cu mingea langa apartamentul ei si le face scandal .
Ma simt agasata de catre aceasta, mai ales ca im bloc se mai pune si muzica , se mai dau petreceri, etc, etc, iar eu nu am comentat niciodata . Eu am facut ziua fetitei mele cu muzica in surdina, insa copiii se jucau, mai cadeau, si bineinteles ca tot s-a simtit deranjata. In vara voi mai avea un bebe, ce sa fac? O sa ma dispere vecina aceasta!
Cum pot demonstra ca nu fac zgomote mai mari decat limita bunului simt?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:20, 2 Ianuarie 2010
Exista Legea 61 privind tulburarea linistii si ordinii publice, dar in cuprinsul sau nu se face referire la "limita de zgomot admisa in locuinte".
Vecina poate sa va reclame zilnic, dar daca ii face pe politisti sa se deplaseze degeaba s-ar putea trezi amendata!
procedati si dvs exact ca si ea ... faceti-i reclamatie la politie ca tipa prin casa, sparge vase noaptea , da cu tigaile de pamint, etc
daca asa stie sa convietuiasca intr-un condomeniu, cu reclamatii la politie, sa-si asume si riscurile de a fi reclamata la rindul ei. ca doar ....
ceea ce nu-ti place, altuia nu-i face !

reclamati-o de citeva ori la politie si intrebati-o apoi daca-i este bine cind este reclamata pe nedrept ;)
pentru ca toti aveti aceleasi drepturi si obligatii.
Buna ziua. Singura reglemetare pe care am gasit-o pana acum si care mentioneaza nivelul zgomotului in apartament este Ordinul Ministeruluil sanatatii nr. 536 din 06/23/1997 - aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei publicat in Monitorul Oficial nr. 140 din 07/03/1997. care, la Art 17 prevede:
"Pentru apartamente, nivelul acustic echivalent continuu (Leq), masurat in interiorul camerei cu ferestrele inchise, nu trebuie sa depaseasca 35 dB(A) si curba de zgomot 30 in timpul zilei; in timpul noptii (orele 22,00-6,00), nivelul echivalent continuu trebuie redus cu 10 dB(A) fata de valorile din timpul zilei."

Daca acest ordin mai este valabil, cine este autorizat sa faca masuratorile pentru zgomot, cine poate sa ceara masuratorile autorizate, asta poate ne poate sfatui un consultant. Multumesc
Eu va multumesc pentru interesul acordat si pentru ajutor, momentan macar sa ii demonstrez ca mai stiu si eu cate ceva, nu? Sa nu aiba impresia ca ma sperie si tremur de frica ei!
Nu sunt vecina dvs..............dar am si eu niste vecini(6pers) care stau deasupra de apartamentul meu si nu au altceva pe jos decat parchet si toata ziua ii aud cum merg prin casa(tropaie) si tot ce arunca pe jos la o anumita ora devine deranjant la un moment dat ajung sa te inebuneasca asa ca inainte de a va tot reclama cu vecina dvs ar trebui sa vedeti si cum se aud zgomotele provocate de fam dvs in casa vecinei.Nu stiu daca cuiva i-ar conveni sa-si auda de dimineata pana la seara vecini cum merg prin casa sau trantesc incontinuu

Alte discuții în legătură

Litigiu liniste bloc ContSters44693 ContSters44693 Buna ziua! As vrea sa stiu ce sanse am in caz ca ajung la situatia unui litigiu cu vecinii de deasupra in problema galagiei pe care o fac. Am mai expus pe ... (vezi toată discuția)
In apartamentul vecin se exerseaza la pian sandra_cj sandra_cj Buna ziua, As dori sa va intreb ce se poate face din punct de vedere legal in urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente; vecinii ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)