avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara; stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara; stabilire paternitate

buna ziua.
ce sanse de castig am daca dau in judecata pe fostul iubit ptr recunoasterea copilului si pensia alimentara.se poate sal oblige sa faca el testu adn?
Cel mai recent răspuns: claudzik86 , utilizator 07:21, 26 Februarie 2013
nu de obicei proba adn cade in sarcina partii interesate.
Il actionati in instanta pt stabilirea paternitatii.
Dvs veti cere aceasta proba, dar nu are cum sa-l oblige sa faca testul. Aveti nevoie si de alte probe.. martori ai relatiei dintre dvs , inscrisuri ( poze, scrisori, e-mailuri etc).
da martori am ca a fost o relatie de 7ani.altfel cum pot dovedi sa cer pensia alimentara si tot ce ii se cuvine la copil in afara de adn.ca presupun ca ma ajunge foarte mult
Pentru admiterea actiunii trebuie sa dovediti ca au existat relatii intime in timpul conceptiei dintre pretinsul tata si dvs, precum si faptul ca din aceste relatii a rezultat copilul.
Dovada paternitatii se face prin orice mijloc de proba: martori, inscrisuri, marturii, prezumtii.
Testul e una din probe, nu e obligatoriu sa se faca, adica daca tatal nu vrea sa-l faca , nu inseamna ca nu va " deveni " tata daca aveti alte probe.
Daca il va face, il veti plati si veti recupera banii ca si cheltuiala cu judecata.
Tatal munceste ?
nu.nu munceste dar dovezi am poze martori.deci pot sa castig daca il dau in judecata

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil GEORGY28 GEORGY28 Va rog sa ma ajutati.Am o fetita de 9 luni si jumatate care nu a fost recunoscuta de tata deoarece nu si-a dorit copil si influentat mai mult de mama sa nu o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - stabilire paternitate danutza29 danutza29 acum o luna si doua saptamani am dat nastere unui baietel....tatal copilului ma parasit cand eram gravida in 7 luni...si acuma nu a vrut sa recunoasca copilu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)