avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de arenda intre doua persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de arenda intre doua persoane fizice

Buna ziua, as dorii sa stiu daca pot face un contract de arenda doua persoane fizice.Trebuie neaparat sa ai firma ca sa poti lua in arenda pamant?Ar exista vre-un fel de problema daca ar lua o persoana fizica un pamant in arenda?
astept raspuns daca ma puteti ajuta
Cel mai recent răspuns: boian , utilizator 21:17, 8 Februarie 2013
nu, nu exista nici-un impediment. Se face contract de arenda intre cele doua persoane fizice si se inregistreaza la primarie intr-un registru cu arende.
Contractul de arendare se încheie si se executã pe baza prevederilor Legii arendãrii nr. 16/1994, cu modificãrile si completãrile ulterioare.
Da, poate fi incheiat si intre doua persoane fiszice.
Trebuie inregistrate la Consiliul Local, dar de la 1 ian. 2012, contribuabilii persoane fizice care realizeaza venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal, au obligatia înregistrarii contractelor de arenda la organul fiscal în raza caruia au domiciliul în termen de 15 zile de la încheierea acestora.
Contractul de arendare poate fi incheiat intre doua persoane fizice.

Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana
Contractul de arendare poate fi incheiat intre doua persoane fizice.
...dar este adevarat ca nu se ?impoziteaza veniturile de pe suprafete mai mici de 2 ha
ATENTIE LEGEA ARENDEI NR.16/1994 ESTE ABROGATA DE NOUL COD CIVIL. CONFORMATI-VA SI CITITI NOUL COD CIVIL SI O SA VA LAMURITI DACA VA UITATI SI IN CODUL FISCAL PE ACEASTA TEMA.
Dupa ce studiati reveniti sa mai discutam daca aveti nelamuriri.
Mult succes

Alte discuții în legătură

Cum se impoziteaza veniturile din activitati agricole in 2013? kres kres Buna ziua, As dori o opinie privind impozitarea veniturilor din activitati agricole pentru persoane fizice in 2013, in conditiile OG 8/2013, in cazul in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din arenda addi68 addi68 Mama mea, pensionara, detine 2,0 (doua) ha teren agricol, dat in arenda. Acum 2 zile a primit Decizie de impunere fiscala pentru venitul care ar fi rezultat ... (vezi toată discuția)
Model act aditional contract arenda ContSters86219 ContSters86219 buna ziua, are cineva un model de act aditional la ct. arenda teren agricol referitor la modul de plata a venitului din arenda, conf. art 94 alin 14 din CF? (vezi toată discuția)